BOJLERI, KANTE, LETVE: Evo kako SNS održava puteve!

Obavezno pročitajte

U nedostatku stručnog kadra, nenamenskog trošenja budžetskih para, zaposleni u niškim javnim preduzećima, koja su zadužena za održavanje putne infrastrukture, vrlo originalno obeležavaju rupe na kolovozu. Tako se začas upotrebi stari bojler, ili jupolska kanta, na mestima gde treba da se saobraćajnim znakom i propisnom saobraćajnom trakom, kako zakon nalaže, obeleži rupa u asfaltu. I to nije sve, električne žice se pridržavaju drvenim letvama i samo je puka sreća pogledala te znalce u poslu što nije došlo do neke nezgode.

Primeri su „originalno“ obeležene rupe u niškoj Mokranjčevoj ulici i to ne jedna, već kolona njih, kao i kablovi u Episkopskoj ulici.Mokranjčeva ulica u Nišu FOTO: Direktno.rsMokranjčeva ulica u Nišu FOTO: Direktno.rs

– Izumi u Nišu: – letva da se podšprajcuju žice – bojler da se obeleži rupa. To što ima na Paliluli, u Episkopskoj na koju se nastavlja Mokranjčeva, nema u svet’. Da li ste normalni – prokomentarisala je na svom Tviter nalogu Jelene Milošević.

Iako je zakon jasan te se sve otvorene i nebezbedne rupe na saobraćajnicama obeležavaju znakom koji se postavlja na propisanoj udaljenosti od tog mesta, kako bi ga vozači videli, a samo mesto se obeleži trakom, to je ovoga puta izostalo. Sigurno se radnicima žurilo da proslave praznike, a znakove za ove situacije negde su zagubili, pa su improvizovali.Kako se obeležavaju rupe u Mokranjčevoj FOTO: Direktno.rsKako se obeležavaju rupe u Mokranjčevoj FOTO: Direktno.rs

I dok i dalje stižu prijave učesnicima ekoloških protesta tokom decembra, a samo na prvom  koji je održan 4. decembra prošle godine u Nišu je bilo više od deset hiljada građana, koje pišu saobraćajni policijski službenici koji i nisu bili na događaju, ovi bojleri, kante i letve danima stoje i MUP ih ne primećuje.

Ostavite komentar

Najnovije objave

JENS STOLTENBERG: Rusija na proleće pokreće veću ofanzivu

BRISEL - Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg rekao je danas da se Alijansa plaši da će na proleće doći do...

Još priča na sličnu temu