BOJE SE GLADNIH SRBA: Nema policijskog časa, opasna je epidemija sirotinje!

Obavezno pročitajte

Epidemija virusa i sirotinje

Neće biti uvođenja policijskog časa i vanrednog stanja, kaže državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek.
On dodaje da je na Kriznom štabu da donesu odluke kojima će zaštiti zdravlje građana, ali da se ne ugrozi njihov životni standard.


„Na Kriznom štabu je velika odgovornost da se zaštiti zdravlje građana, ali i da se vodi računa da li će te mere ugroziti životni standard građana. Opasna je i epidemija sirotinje koja bi mogla da se javi posle epidemije virusa korona“, rekao je Đerlek.

- Advertisement -

On je za TV Pink naveo da mere koje su do sada uvedene daju rezultate, ali da su veliki izazovi pred nama Sveti Nikola, Nova godina, Božić.

„Situacija je još vrlo ozbiljna, ali evidentno je da postojeće mere daju rezultate. To nisu rezultati koje smo očekivali, jer smo dostigli velike brojke i ne možemo brzo doći do rezultata i brojki koje očekujemo“, naveo je on.

Napominje da zdravstveni sistem trpi najveći udar do sada, da su bolnice pune i da je u kovid bolnicama trenutno 9.500 pacijenata.

Osim kovid pacijenata, navodi on, zdravstveni sistem mora da zbrine i pacijente koji boluju od nekih drugih bolesti. Kao veliki problem naveo je zaražavanje zdravstvenih radnika.

„Ne smemo dozvoliti da nam se zdravstveni radnici zaražavaju, jer ko će sutra lečiti pacijente“, rekao je Djerlek i dodao da su bespotrebni kontakti opasnost za širenje virusa

SourceTanjug

Ostavite komentar

Najnovije objave

Uhapšen novinar – hteo da objavi dokumenta dobijena od Cvijana

Novinar Domagoj Margetić uhapšen je noćas na graničnom prelazu Batrovci, objavljeno je na Tviteru. Pored informacije da je Margetić priveden,...

Još priča na sličnu temu