BOJAN HRVATIN NA SUĐENJU: U Belivukovoj ekipi sam bio radi kriminala, a ne navijanja

Obavezno pročitajte

Na današnjem ročištu svoje svedočenje i slobodno izlaganje započeo je optuženi Bojan Hrvatin. On je dobio status okrivljenog saradnika jer je sa tužilaštvom sklopio sporazum o priznanju krivice i dobio 15 godina zatvora ukoliko bude govorio istinu o krivičnim delima koja mu se stavljaju na teret, kao i o svojim saznanjima o krivičnim delima za koja se terete ostali optuženi članovi Belivukovog klana.

Hrvatin je rekao da priznaje da je član Belivukove kriminalne grupe, ali da nije član navijačke grupe Iz principa, kao i da je u Belivukovoj ekipi bio isključivo radi kriminala, a ne radi navijanja.

- Advertisement -

Rekao je da je u Zabeli dok je bio u zatvoru upoznao Miloša Budimira tokom 2015. godine i da je preko njega upoznao ostatak ekipe.

Rekao je i da dolazi iz navijačkog sveta, da je bio navijač Rada i da nema veze sa Partizanom.

Rekao je da su optuženi Miloš Budimir i Marko Miljković u grupi Principi bili rado svojih kriminalnih aktivnosti i da ih nije bilo briga za navijanje, za razliku od Veljka Belivuka i Marka Budimira.

Pričao je Hrvatin najpre o ubistvu Gorana Veličkovića. Kazao je da je on bio zadužen da namami Veličkovića kako bi ga prvo oteli, a onda i ubili.

Naime, prema rečima Hrvatina, Veličković je bio označen kao dupljak, odnosno neko ko sarađuje sa pripadnicima drugih frakcija navijača Partizana, a uz to je bio blizak sa Filipom Koraćem, navodnim vođom suparničkog škaljarskog klana.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

NENAD ČANAK NEZADOVOLjAN APANAŽOM KOJU JE DOBIO OD MILA ĐUKANOVIĆA

Nenad Čanak, denucirani agent RDB koji je u Miloševićevo vreme vođen kao operativna veza „Kobra“, trenutno je u izbornom...

Još priča na sličnu temu