BOGDANOVIĆ O SASLUŠANJU: Vulin i Cmolić nekog štite

Obavezno pročitajte

Boban Bogdanović u petak će u prostorijama Tužilaštva za organizovani kriminal ispričati svoja saznanja o ubistvu Olivera Ivanovića. Bogdanović je ranije u ispovesti za KRIK ispričao da je izvršilac ubistva Ljubomir Lainović, organizator Milan Radoičić, a nalogodavac Zvonko Veselinović. Ipak, iako je naišao na osudu i prozivke MUP-a, Bogdanović je ipak dobio poziv od TOK-a, a on će se, kako kaže za Nova.rs, odazvati pozivu i ponoviće sve što je rekao u svom prethodnom obraćanju javnosti.

Bogdanjović je istakao da je imao telefonski razgovor sa Kosovskim tužilaštvom koje se takođe uključilo, te očekuje da se u narednih par dana obavi i razgovor sa njima.

- Advertisement -

– Vrlo sam se prijatno iznenadio kada sam danas podigao poziv, jer je tužilaštvo steglo petlju da me pozove i da razgovaramo o mojim saznanjima o ubistvu Ivanovića. Apsolutno se nisam nadao da će poziv da mi bude upućen. Postoji sigurno mnogo toga iz mog iskaza što će potpomoći istragu i nadam se doći do nalagodavca, o čemu sam i pričao za KRIK. Apsolutno ću ponoviti sve ono što sam rekao u ispovesti za KRIK – rekao je Bogdanović.

On ističe da će u Tužilaštvu pomenuti i pritiske na koje je naišao, prilikom njegovog saslušanja u MUP.

– Jedan deo moje izjave će se odnositi i na moje ispitivanje koje sam imao u MUP, kada je Ninoslav Cmolić pokušao pritiskom da me natera da odmah odem na poligraf, verovatno sa ciljem da taj poligraf ne prođem i da se diskredituje priča. Iz svega sam zaključio da Ninoslav Cmolić i Aleksandar Vulin imaju razloga da nekoga štite zbog svega ovoga što se desilo. Ponoviću i tu čudnu koincidenciju da kamere ne rade kada Milan Radoičić dođe u takve situacije – ispričao je Bogdanović i dodao:

– Kada je Oliver Ivanović ubijen, nijedna kamera nije radila. Kad je Milan Radoičić pobegao sa Brnjaka, kamere isto nisu radile – zaključio je Bogdanović.

Podsetimo, ministar Vulin je na konferenciji dan nakon ispovesti za KRIK Bogdanovića oslovljavao pogrdnim nadimkom Pacov, optužio ga da laže i naveo da prepričava svoje razgovore „sa pokojnicima o pokojnicima“, te da njegove tvrdnje ne mogu da se provere. Vulin je tada najavio i krivičnu prijavu protiv njega zbog neprijavljivanja krivičnog dela, a napao je i KRIK rekavši da novinari ove redakcije kriminalizuju Srbiju.Aleksandar Vulin FOTO: ATA ImagesAleksandar Vulin FOTO: ATA Images

– MUP sa žaljenjem konstatuje da Bogdanović nije izneo nijednu novu činjenicu niti je bilo koji od svojih navoda potvrdio bilo materijalnim dokazima, bilo izjavama svedoka. Svi njegovi navodi se isključivo oslanjaju na njegove navodne razgovore sa pokojnicima i odnose se na navodne radnje pokojnika, te shodno tome potpuno neproverljive – saopštio je tada MUP.Ninoslav Cmolić FOTO: PrintscreenNinoslav Cmolić FOTO: Printscreen

Ipak, uprkos osudama na koje je Bogdanović naišao, poziv od TOK-a je ipak dobio, u petak 15. aprila će biti saslušan vezano za svoja saznanja o ubistvu Olivera Ivanovića.

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu