7.8 C
Belgrade
četvrtak, 19 maja, 2022

BOCAN-HARAČENKO: Najvažnije je da se Srbija istrajno, dostojanstveno ne pridružuje sankcijama protiv Rusije

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko izjavio je da se Moskva nada da Srbija neće promeniti stav o uvođenju sankcija Rusiji.

Ambasador je za Radio-televiziji Vojvodine izjavio da „sankcije nisu prijateljski korak, posebno ne sankcije ovih dimenzija” i izrazio je nadu da se Srbija neće pridružiti sankcijama Rusiji.

- Advertisement -

On je naveo da je „ta nada dosta čvrsta, na osnovu izjava na najvišem nivou”, prenosi Tanjug.

„Najvažnije je da se Srbija istrajno, dostojanstveno, i uz poštovanje nacionalnih interesa ne pridružuje sankcijama protiv Rusije”, rekao je ruski ambasador.

Govoreći o glasanju Srbije u Ujedinjenim nacijama, Bocan Harčenko je rekao da Evropska unija i Vašington vrše pritiske i prete Srbiji i da korake koje je Srbija preduzela tumače kao posledicu tog pritiska.

- Advertisement -

On je rekao i da s obzirom na bratske i strateške odnose sa Srbijom, Rusija razume kakav je pritisak na Beograd.

Upitan o gasu, Bocan Harčenko je rekao da je to jedna od najvažnijih tema, da su pripreme za pregovore o snabdevanju i ceni gasa u toku i da nema sumnje da će Rusija uzeti u obzir da je Srbija prijateljska zemlja sa kojom ima strateške odnose.

„Biće uzet u obzir da Srbija nije uvela sankcije Rusiji, ali i tržišni uslovi moraju biti uzeti u obzir”, rekao je Bocan Harčenko.

Kad je reč o Kosovu, rekao je da stav Rusije neće biti promenjen, te da Moskva smatra da je Kosovo presedan i da su Krim, Donjeck i Lugansk različita pitanja u odnosu na Kosova, prenosi Radio-televizija Vojvodine.

- Advertisement -
SourcePolitika
- Advertisement -

Srodni članci

1 KOMENTAR

Ostavite komentar

Najnovije vesti

%d bloggers like this: