BOAĆI I ZVANIČNO NAPUŠTA ZVEZDU: Imao je snažnu poruku za sve navijače!

Obavezno pročitajte

Ričmond Boaći završio je drugi mandat u Crvenoj zvezdi.

Možda drugi boravak u Crvenoj zvezdi za Ričmonda Boaćija nije bio uspešan kao prvi, ali navijači će ga svakako pamtiti kao jednog od najboljih stranaca u klubu za koji navijaju.

„Nije lako napustiti ovaj tim jer je ljubav prema njemu veoma velika. Ovde mi je kao kod kuće. Kada napuštaš tim sa kojim si počeo da stvaraš nešto što će ostati zauvek, pogađa pravo u srce. Ali, fudbal i moj život moraju da nastave dalje“, poručio je napadač iz Gane u emotivnom video snimku.

„Nije bilo lako, ali uz Božju pomoć sam uspeo da sakupim toliko utakmica i postignem mnogo golova. Bez saigrača ne bih u tome uspeo i veoma sam srećan što sam postao deo istorije kluba“, rekao je Boaći koji je za Crvenu zvezdu odigrao 104 utakmice.

Najdraži gol u crveno-belom dresu mu je onaj koji je postigao u Kelnu, a kao najdraži meč izdvojio je susret sa Arsenalom u Beogradu – „da budem precizan, prvo poluvreme. Zato što sam uživao i igrao kako sam želeo i kretao se kako sam želeo, ali nažalost u drugom poluvremenu sam se povredio“.

Boaći je u Crvenoj zvezdi radio sa trojicom trenera – Miodragom Božovićem, Vladanom Milojevićem i Dejanom Stankovićem.

„Svaki trener ima svoj način, svoj stil. Grof me je doveo ovde i jako sam mu zahvalan na svemu. On mi je jedan od omiljenih trenera. Miloje je takođe bio sjajan. Deki, osim što je super, priča italijanski. Mislim da je moj karakter takav da sam vedar i da se stalno šalim i lepo slažem sa svima. To su tri dobra trenera i drago mi je što sam imao priliku da radim sa njima. Zvezda mi je dala neophodno iskustvo. Ovde sam zaigrao Ligu šampiona i Ligu Evrope, stekao sam iskustvo vrhunskog fudbala o čemu sam maštao kao mali“, rekao je Boaći kome su među saigračima omiljeni El Fardu Ben, Milan Rodić i Marko Gobeljić, ali kako je rekao na terenu najbolje funkcioniše sa Veljkom Nikolićem.

Poseban deo priče posvećen je bio i navijačima:

„Jedni od najboljih navijača koje sam imao prilike da vidim u životu. Ovo je neverovatno mesto za igranje fudbala… Definitivno u Gani sada mnogo više ljudi zna za Crvenu zvezdu. Čak i sada prave kopije dresova. Navijači su uvek podržavali Zvezdu i mene i učinili da se osećam kao deo porodice. Kada izađeš pred njih, prijem koji dobiješ je neverovatan i ja uvek ponavljam da sam se vratio iz Kine zato što volim ovaj klub i uvek ponavljam da je ovo jedan od najboljih klubova za koje sam igrao. Posle Gane, mislim da bih izabrao Srbiju kao moju drugu državu za život. Zato hoću da poručim navijačima da ih volim i vidimo se sledeće godine“, zaključio je Boaći.

SourceSportklub

Ostavite komentar

Najnovije objave

ZAŠTO SU UKRONACISTI NIKITIN, VOLOHONSKI I STOJKOVIĆ UTIHNULI

Domaća javnost u poslednjih nekoliko dana ostala je uskraćena medijskih natpisa o "sjajnim akcijama" ukronacista, kako vole da ih...

Još priča na sličnu temu