16 C
Belgrade
ponedeljak, 23 maja, 2022

BLINKEN: Nema potvrde o upotrebi hemijskog oružja u Ukrajini

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Američki državni sekretar Entoni Blinken izjavio je da SAD ne mogu da provere izveštaje o mogućnosti da Rusija koristi hemijsko oružje u Ukrajini.

Komandant ukrajinskog žandarmerijskog puka Azov u Mariupolju rekao je ranije danas da su tri njegova pripadnika bila izložena „hemijskim agensima, ali bez težih posledica”, preneo je londonski dnevnik „Gardijan”.

- Advertisement -

Blinken je ponovio da upotreba hemijskog oružja izaziva „stvarnu zabrinutost” i da su američki zvaničnici svesni mogućnosti da se hemijsko oružje može upotrebiti.

On je upozorio na globalno nazadovanje ljudskih prava koje je posledica „brutalnog rata ruske vlade protiv Ukrajine”, prenosi Si-En-En.

„U svom preziru prema ljudskom životu i dostojanstvu, Kremlj je ponovo ojačao veru u ljude. Civilno društvo, vlade i ljudi širom sveta žele da međunarodna zajednica ukaže na kršenja ljudskih prava gde god da su počinjena da bi se hitno preduzimale mere da se zaustave zloupotrebe, a počinioci pozovu na odgovornost”, poručio je Blinken, prenosi Tanjug.

- Advertisement -

Bataljon Azov je bivša desničarska, ekstremistička i neonacistička organizacija koja je ušla u sastav Nacionalne garde Ukrajine.

- Advertisement -
SourcePolitika
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti