BJELA UZ NAROD: Glupaci i primitivci iz vlasti odlučuju o nama i životima naše dece!

Obavezno pročitajte

Vlast će sprovoditi svoju politiku onako kako misli da treba da radi i za to će da snosi odgovornost na izborima, na kojima će biti kažnjena ili nagrađena. Ali naše kolege koje odrađuju prljave poslove za vlast su naš najveći poraz – rekao je glumac i reditelj Dragan Bjelogrlić u intervjuu za NIN.

– Vlast se služi medijskim linčom da s jedne strane ulije strah, a s druge pošalje jasnu poruku svom korpusu ko je zapravo „persona non grata“. Poručivali su mi da napustim zemlju, sada mi se preti zatvorom. Dok pripremam snimanje novog filma, meni se zatvaraju vrata državnih institucija od kojih samo tražim da iznajmim objekte za snimanje. I time kao da mi sa vrha poručuju da treba da se osećam kao stranac u sopstvenoj zemlji.

Poznati glumac smatra da mladi danas beže od gluposti i primitivizma, a da je njegova generacija bežala od rata, haosa i siromaštva.

- Advertisement -

– Više nisu socijalni razlozi ključni za odlazak iz zemlje. Mladi odlaze jer shvataju da ne mogu više da žive u društvu gde su sistemi vrednosti toliko poremećeni i gde primitivci i neobrazovani glupaci najčešće odlučuju o sudbinama svih, pa i njihovim.

Naglasio je da najveći deo građana nije zadovoljan ovom vlašću, nisu zadovoljni atmosferom u društvu, ali ni opozicijom.

– Vlast se plaši da se ne probudi ta „treća Srbija“, koja trenutno nikome ne pripada. Jer oni su većina. Vlast je uspela vešto da nas podeli na dve oštro suprostavljene Srbije ne ostavljajući prostor za ljude koji neguju slobodnu misao, po principu „nema nezavisnih u ovom ratu“ – rekao je Bjelogrlić za NIN.

SourceNIN

Ostavite komentar

Najnovije objave

NAPETO NA KOSMETU: Najavljeno povlačenje specijalnih jedinica do 15h, građani se okupili i čekaju

Predstavnik Privremenog organa opštine Zvečan Dragan Nedeljković izjavio je da još nisu pušteni Srbi koji su juče privedeni u...

Još priča na sličnu temu