16.1 C
Belgrade
ponedeljak, 20 septembra, 2021

BIVŠI ŠEF MI6 PRIZNAO: Koronavirus je rezultat eksperimenata

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Koronavirus i otvorenija rasprava

Bivši šef britanske tajne obaveštajne službe MI6 ser Ričard Dirlav rekao je danas da želi otvoreniju raspravu o poreklu pandemije koronavirusa.

Dirlav upozorava da ne bi trebalo odbacili ideju da je virus mogao poteći iz laboratorije.

- Advertisement -

Dirlav je izneo svoje uverenje da je virus koji uzrokuje kovid 19 konstruisan i da je slučajno pobegao iz laboratorija u kineskom gradu Vuhanu, gde su identifikovane prve žrtve, prenosi SkajNjuz.

koronavirus,

Njegovo mišljenje je u suprotnosti sa preovlađujućim stavom naučnih stručnjaka, kao i američkih i britanskih obaveštajnih službi da SARS-CoV-2 koronavirus nije stvorio čovek.

Komentari Dirlava dolaze u trenutku kada se tim naučnika Svetske zdravstvene organizacije (SZO) priprema da ove nedelje da otputuje u Kinu kako bi istražio poreklo bolesti koja je ubila više od pola miliona ljudi širom sveta.

- Advertisement -

„Pristalica sam teorije da je virus potekao sa Instituta Vuhan (za virologiju)“, rekao je Dirlav, koji je između 1999. i 2004. obavljao funkciju šefa MI6.

„Ne kažem ništa drugo, osim da je to posledica nesreće i da je virus rezultat eksperimenata koji su vršeni u Vuhanu, a koji ne mislim da su posebno pogrešni“, rekao je Dirlav.

Ipak, široko prihvaćeno mišljenje naučnika jeste da je novi koronavirus najverovatnije prirodno mutirao.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti