BIVŠI SAVETNIK BELE KUĆE: Ako Rusija primeni nuklearno oružje, Putin će postati legitimna meta

Obavezno pročitajte

Predsednik Rusije Vladimir Putin postaće legitimna meta ako Rusija upotrebi nuklearno oružje u situaciji oko Ukrajine, izjavio je bivši savetnik Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džon Bolton.

„On (Putin) je centar odlučivanja i kontrole ruske vojske. Ono što mi zovemo legitimni vojni cilj. Mislim da, iako ima mnogo drugih stvari koje takođe možemo da uradimo, on treba da zna da je on na našoj listi meta u takvom slučaju“, rekao je Bolton za „Si-Bi-Es njuz“.

- Advertisement -

Bolton je ovo izjavio u kontekstu razgovora o izgledima za upotrebu nuklearnog oružja u situaciji oko Ukrajine i odgovoru Sjedinjenih Američkih Država ako se to dogodi.

„Mislim da treba javno da jasno stavimo do znanja ne samo Putinu, već i rukovodstvu Rusije, narodu Rusije: ako Putin odobri upotrebu nuklearnog oružja, on će time potpisati svoje oproštajno pismo“, naglasio je Bolton.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je krajem septembra u obraćanju građanima rekao da je Zapad prešao svaku granicu u svojoj antiruskoj politici, kao i stalnim pretnjama Rusiji. Prema njegovim rečima, Zapad koristi nuklearnu ucenu, upotrebu oružja za masovno uništenje protiv Rusije. Ruski lider je podsetio Zapad da je Rusija po nizu komponenti superiorna u odnosu na stranu vojnu tehniku i upozorio one koji pokušavaju da je ucene nuklearnim oružjem da bi ruža vetrova mogla da se okrene u njihovom pravcu.

SourceSputnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu