15.9 C
Belgrade
utorak, 19 oktobra, 2021

BIH UPOZORAVA: 10.000 migranata na ulicama, policije nema dovoljno

NAJČITANIJE

- Advertisement -

BIH u manjku policijskih snaga

Načelnica Sektora kriminalisticke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona Snežana Galić izjavila je danas da na području tog kantona ima 10.000 migranata – 7.000 na ulicama i u napuštenim objektima i 3.000 u kampovima.
Iz Republike Srpske, kaže, 300 migranata nedeljno dolazi preko graničnih prelaza Ključ, Bosanska Otoka i Bosanska Krupa, a iz Hrvatske je tokom sedam meseci ove godine prebačeno 2.000 migranata.

„Ali migranti (u Unsko-sanski kanton) takođe dolaze i iz Sarajeva. O svemu smo obaveštavali redovno Ministarstvo bezbednosti BiH, FUP, Direkciju za koordinaciju policijskih tela“, rekla je i dodala da se u USK propuštaju samo ugrožene kategorije migranata i porodice sa decom.

bih,
- Advertisement -

Da bi se stvari održale pod kontrolom USK nedostaje 150 policijskih službenika.

Inače, Operativna grupa USK je u sredu donela zabranu prevoza migranata u taj kanton i unutar njega.

Zabrana podrazumeva ulazak na područje USK, van trenutnog prihvatnog kapaciteta kampova, zabranu prevoza migranata svim prevoznim sredstvima, zabranu kretanja migranata i okupljanja na javnim površinama, zabranu pružanja usluga smeštaja migrantima.

- Advertisement -

Unsko-sanski kanton je područje u Bosni i Hercegovini, odnosno Federaciji BiH, izrazito pogođeno migrantskom krizom.

Sve su glasniji protesti građana u zahtevima za rešavanje problema. Proteklih noći je bilo i incidenata u Velikoj Kladuši, kada je u okupljanju građana u blizini migrantskog kampa blokiran put, pa je situaciju smirivala policija.

- Advertisement -
SourceTanjug
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti