20.8 C
Belgrade
petak, 20 maja, 2022

BIĆU VUČIĆU PROTIVKANDIDAT: Evo šta je govorio Cvijan (VIDEO)

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Vladimir Cvijan, bivši visoki funkcioner Srpske napredne stranke, za koga se tek saznalo da je pokojni, pre nego što je napustio ovu partiju želeo je da se kandiduje za predsednika naprednjaka, kao protivkandidat Aleksandru Vučiću. „Od danas ulazim u predizbornu kampanju“, rekao Cvijan novinarima u skupštini 2013. godine.

On je tada rekao da SNS i njen lider Aleksandar Vučić rade ono protiv čega su se naprednjaci borili i da ga je „sramota da to gleda“.

– Moja SNS se pretvorila u sve ono protiv čega smo se borili – kazao je 2013. godina Cvijan i kao najveći problem istakao to što je sve u rukama Aleksandra Vučića.

- Advertisement -

„Predsedništva SNS su se pretvorila u bilten o tome ko treba da bude uhapšen… neka sudovi i tužilaštva vode računa o tome, a ne stranački organi“, kazao je Cvijan, a objavio B92.

Cvijan je naglasio da će se boriti pošteno i da će se „svakako držati Ustava, zakona i izvornog programa stranke“ i „posavetovao“ Vučića da se i on „ovaj put drži principa i zakona“.

Prema njegovim rečima, mnogi u stranci su se povukli, jer jedan čovek o svemu odlučuje i kao primer naveo Beograd, rekavši da je jedan čovek odlučio da na čelo prestonice dođe, na primer, Goran Vesić.Aleksandar Vučić FOTO: ATA ImagesAleksandar Vučić FOTO: ATA Images

- Advertisement -

– U stranci sam već nekoliko godina, a nikada nisam upozna Sinišu Malog, ko je njega predložio, a vidimo iz medija da je on prijatelj sa jednim čovekom – rekao je Cvijan.

On je tada tvrdio da se na poslednje tri sednice Predsedništva stranke govorilo ko će sve biti uhapšen, uključujući Milana Beka, Miodraga Kostića, Dušana Spasojevića (DS), Mlađana Dinkića, Veroljuba Stefanovića ( „jer Vučić ne može da ga smeni“), neke ljude iz SNS ( „jer ih Vučić ne voli“), nekoliko direktora, Marka Jakšića (DSS), Čedomira Jovanovića, Dragana Đilasa…a, tvrdi Cvijan, „naručeno“ je i hapšenje Dušana Bajatovića.

Cvijan je optužio Vučića, kako je rekao, glavnog nazovi borca protiv korupcije, da zlooupotrebljava zakon, da namešta afere i zapitao ga zašto se sednice predsedništva stranke pretvaraju u pravljenje „biltena“ ko će biti uhapšen”.

– Šta će biti ako tebe uhapse – zapitao je Cvijan i „obećao“ da će on „ustati protiv toga – ukoliko se to dogodi.

– Ne plašim se – rekao je i dodao da se njegov protivkandidat plaši, te da je zato, kako tvrdi, na poslednju sednicu predsedništva u svoju stranku došao sa obezbeđenjem.

Tadašnji potpredsednik SNS Nebojša Stefanović posle najave Cvijanove kandidature je izjavio kako je zabrinut za bezbednost Aleksandra Vučića, imajući u vidu „udruživanje tajkunsko-političko-finansijskih klanova“.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti