9.5 C
Belgrade
subota, 23 oktobra, 2021

BIA FUNKCIONIŠE KAO BUBAŠVABE, PLAŠE SE SVETLOSTI: Sve ćemo ih isterati na svetlost dana, boleće ih oči!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Predsednik Pravnog saveta Narodne stranke, advokat Vladimir Gajić, rekao je da tajna služba BIA „funkcioniše kao bubašbave i najviše se plaši svetlosti dana i otkrivanja onoga što radi u mraku“.

Zato javnosti ukazujemo na ono što rade, a podsećam da su ljudi iz državne bezbednosti, nereformisane od 1945. godine, po pravosnažnim presudama ubili predsednika Srbije Ivana Stambolića, ubili predsednika Vlade Srbije Zorana Đinđića, dva puta su pokušali da ubiju predsednika SPO-a Vuka Draškovića, a ponovo im se sudi za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije. Ta služba je počela svoj rad 1945. godine ubistvima građana Beograda. U Beogradu su puna tajna groblja nevinih građana, koje su ubili samo zato što nisu bili pripadnici nove vlasti. Od tada do danas ta služba neprekidno vlada ovom zemljom – rekao je Gajić.

Gajić je rekao da je mučenje Konstantina Katića od pripadnika BIA mora da bude upozorenje građanima „šta će se tek događati kada režim oseti da mu je vlast uzdrmana“.

- Advertisement -

Podneta krivična prijava protiv Gašića i pripadnika BIA

„Metode mučenja BIA podsećaju na Belivukov klan“

Gajić je precizirao da je krivična prijava podneta zbog krivičnih dela zloupotreba službenog položaja, zlostavljanje i mučenje, nesavestan rad u službi i protivpravno lišavanje slobode.

- Advertisement -

Dali smo i bliže informacije kojima se mogu identifikovati tri službenika BIA koji rade u odeljenju BIA na beogradskom aerodromu – rekao je Gajić.

Gajić je ponovio da je Katić bio protivpravno lišen slobde i da to nije bio informativni razgovor, nego je „faktički otet“ i pripadnici BIA su pokušali da iznude iskaz, tukli su ga, pretili da će mu polomiti ruke i noge i terali ga da kleči.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti