9.8 C
Belgrade
petak, 24 septembra, 2021

OTKRIVAMO: Kako se dopisivao “Savet za bezbednost”: Koluvijine ljude raskrinkale poruke!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Jedan od glavnih dokaza kojim tužilaštvo raspolaže u postupku “Jovanjica 22 bila je presretnuta telefonska komunikacija u grupi nazvanoj “Savet za bezbednost”, u kojoj su pored vlasnika imanja Predraga Koluvije, na kome je pronađeno skoro četiri tone opojne droge, bili i optuženi bezbednjaci, ali bivši šef Studia B Goran Šević, o kom su novine “Nova” pisale.

Ovu grupe su, po stavu tužilaštva, pored Koluvije činili dvojica agenata BIA, dvojica policajaca, jedan pripadnik VOA, kao i trojica Koluvijinih saradnika. Ono što je donekle ostalo nedorečeno, a i zbunjujuće kada je sporna komunikacija u pitanju jeste činjenica što su se na optužnici našli svi izuzev dvojice “saradnika”, među kojima je i bivši šef Studia B Goran Šević.

“Pozdrav, sutra oko 16h dolaze iz SAJ sa dronom. Da vidimo kako to izgleda kada napadaju i odakle to mogu”, napisao je Koluvija u ovoj grupi.

- Advertisement -

Ove poruke takođe dokazuju da su članovi “Saveta” znali da se u podrumskim prostorijama nalazi opojna droga jer sve vreme napominju i raspitaju “da li su ušli dole” i da stvar “ne sme da ode u medije”, kao i da su BIA I VOA te koju mogu da stopiraju medije.

Ove poruke su ipak, najkompromitujuće za samog Koluviju jer jasno ukazuju da su članovi “Saveta” znali da se u podrumskim prostorijama imanja nalazi marihuana, a ne industrijska konoplja, što on uporno tvrdi.

Podsetimo, kako je Nova ranije pisala, Šević, nekadašnji tehnički direktor na beogradskoj televiziji Studio B, kao i njegov kolega reporter Nebojša Đurđević, bliski su saradnici optuženog vlasnika narko-plantaže „Jovanjica“ Predraga Koluvije, koji bi na predstojećem suđenju trebalo da budu saslušani kao svedoci.

- Advertisement -

Dok je Šević, prema sopstvenim tvrdnjama, koje je izneo na saslušanju pred specijalnim tužiocem, tvrdio da je bio angažovan kao konsultant za menadžment na „Jovanjici“, njegov televizijski kolega Đurđević bio je zadužen za odnose s javnošću i marketing.

Da su obojica, međutim, imali mnogo ozbiljnije uloge i zaduženja na Koluvijinom imanju tužilaštvo je sumnjalo od početkla, posebno u slučaju Ševića. Naime, tokom istrage je utvrđeno da je on učestvovao u telefonskoj komunikaciji i razmenjivao šifrovane poruke u aplikaciji „Razgovor“ s Koluvijom i pripadnicima bezbednosnih struktura, koji su se našli na optuženičkoj klupi u slučaju „Jovanjica 2”.

Njegov broj evidentiran je i u presretnutoj komunikaciji u okviru grupe „Savet za bezbednost“, koju su činili pripadnici bezbednosnih struktura iz redova BIA, MUP i VOA, a čiji je osnovni zadatak bio da štite imanje, kako navodi tužilaštvo u optužnici.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti