-1.3 C
Belgrade
subota, 22 januara, 2022

BESTIDNA IZJAVA PREMIJERA BUGARSKE: Proziva litije i Srbe u Crnoj Gori

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Predsednik Saveta ministara Bugarske Bojko Borisov posle sastanka s crnogorskim premijerom Duško Markovićem u Sofiji osudio je „sve vandalizme“ koji proizilaze iz litija u Crnoj Gori.

- Advertisement -

Borisov je na zajedničkoj konferenciji za novinare s Markovićem izrazio punu podršku evropskoj integraciji Crne Gore i pomenuo proteste protiv Zakona o slobodi veroispovijesti ili uverenja i pravnom položaju verskih zajednica.

– Osuđujemo sve izgrede i vandalizme koji proizilaze iz verskih povorki u Crnoj Gori. Podržavamo vašu zemlju kao saveznika i prijatelja – rekao je premijer Bugarske Borisov, stoji u saopštenju crnogorske Vlade.

Kada je u pitanju situacija u regionu, Borisov je osudio stavove člana Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika protiv zvanične posete predsednika Crne Gore Mila Đukanovića toj državi“, upozorivši na “antievropsko ponašanje“ u regionu.

- Advertisement -

– Ne možeš da govoriš iskreno o Evropi i o evropskom jedinstvu, a da predsedniku Crne Gore ne dopustiš ulazak u državu – kazao je Borisov, dodajući da su ta retorika i takvo ponašanje neprihvatljivi.

Tokom posete, predsednik Vlade Crne Gore Duško Marković izrazio je zahvalnost Vladi Bugarske i premijeru lično na, kako je rekao, nesebičnoj podršci evropskim ambicijama Crne Gore.

- Advertisement -
Sourcekurir
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti