BERNI EKLSTON: Putin je neverovatna osoba i radi ono što veruje da je ispravno! Primio bih metak za njega!

Obavezno pročitajte

Nekadašnji prvi čovek Formule 1 Berni Eklston stao je u odbranu predsednika Rusije Vladimira Putina i njegovu invaziju na Ukrajinu, na šta su reagovali iz samog šampionata i objavili da su takve izjave suprotne vrednostima sporta.

Eklston se ponovo našao na udaru u četvrtak ujutro, kada je pružio podršku Putinu u intervjuu za „Dobro jutro, Britanijo“.

- Advertisement -

„I dalje bih primio metak za Putina. Voleo bih da ne boli, ali bih svakako primio metak za njega“, rekao je Eklston, da bi na pitanje zašto ima takav stav nastavio, „On je neverovatna osoba i radi ono što veruje da je ispravno. Nažalost, on je kao mnogi poslovni ljudi, svakako kao ja, svi pravimo greške s vremena na vreme, ali morate da uradite najbolje što možete da biste iz toga izvukli najviše“.

Eklston nije stao samo na odbrani Putina tokom svog gostovanja na televiziji ITV, već je kritikovao i predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog jer, kako kaže, „nije uspeo da izbegne rat“.

„Druga osoba u Ukrajini, koliko razumem on je komičar i čini se da želi da nastavi da se bavi tom profesijom, pošto da je razmislio o svemu učinio bi velike napore da razgovara sa Putinom, koji je razumna osoba, on bi ga saslušao i mogao bi da uradi nešto povodom toga“, istakao je Eklston koji je 2017. napustio mesto prvog čoveka Formule 1 kada je Liberti medija kupila šampionat.

Izvor : Mark Thompson/Getty Images

Nije mnogo vremena bilo potrebno da bi došlo do reakcija na društvenim mrežama, da bi se potom oglasili i iz Formule 1.

„Komentari Bernija Eklstona su njegovo lično mišljenje i u potpunoj suprotnosti su modernim vrednostima sporta“, stoji u saopštenju.

To nije prvi put da su iz Formule 1 morali da izdaju saopštenje da bi naglasili da nisu saglasni sa Eklstonovim kontroverznim izjavama. Pre samo dve godine, nekadašnji prvi čovek Formule 1 je izazvao lavinu reakcija kada se potegla tema borbe Luisa Hamiltona protiv rasizma. Tada je rekao da su „crnci veći rasisti od belaca“, a nekoliko godina ranije je čak izjavio da „Hitler nije bio diktator i da je obavljao posao“.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

RUSIJA: Amerika garantovala bezbednost Izraelu

Američki „partneri” od samog početka želeli su da nanesu strateški poraz Evropskoj uniji, piše portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova...

Još priča na sličnu temu