BERLUSKONI OPLEO PO ZELENSKOM: Da sam predsednik, nikada ne bih razgovarao sa njim

Obavezno pročitajte

RIM – Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni, čija je stranka deo vladine koalicije premijerke Đorđe Meloni, žestoko je danas kritikovao ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog, što je odmah izazvalo reakciju premijerke.

Upitan o sastanku Đorđe Meloni i Zelenskog u četvrtak u Briselu, Berluskoni je odgovorio da ne bi nikad razgovarao sa predsednikom Ukrajine.

- Advertisement -

„Ja da razgovaram sa Zelenskim? Da sam predsednik italijanske vlade, nikada ne bih otišao tamo”, rekao je Berluskoni.

Prema njegovim rečima, Zelenski nije trebalo da napadne područja na istoku Ukrajine pod kontrolom proruskih separatista jer se onda ništa ne bi dogodilo.

„Bilo je dovoljno da Zelenski prestane da napada dve autonomne republike Donbasa i sve se to ne bi desilo. Stoga veoma, veoma negativno ocenjujem ponašanje tog gospodina”, rekao je Berluskoni koji je danas glasao na regionalnim izborima u Lombardiji.

Berluskoniju (86), bliskom prijatelju ruskog predsednika Vladimira Putina dok je bio na vlasti, nije prvi put da daje kontroverzne izjave o ratu u Ukrajini, iako se nije toliko oglašavao od parlamentarnih izbora održanih u septembru u Italiji.

Berluskoni je u septembru izazvao pometnju jer je rekao da su rusko stanovništvo i proruske snage u Donbasu nagovorile Putina da napadne Ukrajinu.

Izjava koju je danas dao Berluskoni dospele su na naslovne strane sajtova italijanskih medija, ali je odmah reagovala italijanska vlada saopštenjem da Italija čvrsto podržava Ukrajinu.

Đorđa Meloni je u četvrtak u Briselu razgovarala sa Zelenskim o svojoj predstojećoj poseti Kijevu.

Levičarska opozicija je takođe reagovala na Berluskonijevu izjavu smatrajući je proruskom i antiukrajinskom.

„Kod nas vlada apsolutna anomalija. Ni Nemačka, ni Francuska, ni Španija ni Portugal nemaju političke lidere u svojoj vladinoj većini sa takvim glupim stavovima”, navela je opozicija.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

Jezivi snimak sukoba u Zvečanu (VIDEO)

Suzavci, šok bombe, kamenice, motke, pucnjava - sve to je obeležilo današnji sukob na Kosovu i Metohiji u opštini...

Još priča na sličnu temu