BERLUSKONI O PUTINU: Bio je primoran da napadne Ukrajinu, želeo je samo da postavio pristojne ljude na vlast

Obavezno pročitajte

Bivši premijer Italije Silvio Berluskoni izjavio je pred nedeljne opšte izbore u toj zemlji da je predsednik Rusije Vladimir Putin „gurnut” da napadne Ukrajinu i da je on samo želeo da „postavi pristojne ljude na vlast” u Kijevu, prenosi Rojters.

Berluskoni je jedan od lidera u desničarskoj koaliciji kojoj se prognoziraju najveće šanse da osvoji nedeljne izbore u Italiji i dugogodišnji je prijatelj ruskog predsednika, navodi britanska agencija.

- Advertisement -

„Putin je gurnut od strane ruskog naroda, stranke, od strane njegovih ministara da smisli ovu specijalnu operaciju”, rekao je Berluskoni u četvrtak koristeći zvaničnu rusku formulaciju za rat u Ukrajini.

On je dodao da je ruski predsednik želeo da u Kijevu zameni vladu izabranog ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog sa „vladom pristojnih ljudi”.

Suočen sa brojnim osudama protivnika zbog svojih reči, Berluskoni je danas objavio saopštenje u kojem je rekao da su njegovi stavovi „previše pojednostavljeni”, prenosi Tanjug.

„Agresija na Ukrajinu je neopravdana i neprihvatljiva, stav Forca Italija je jasan. Mi ćemo uvek biti uz EU i NATO”, rekao je on.

Berluskonijeva stranka Forca Italija se smatra umerenim delom konzervativnog saveza kojim dominiraju dve desničarske stranke: Italijanska braća Đorđe Meloni, koja vodi u anketama pred nedeljne izbore i Lige Matea Salvinija.

SourcePravda

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu