A SAD ADIO, PREDAHNITE BEOGRAĐANI: Vesićevi dani su odbrojani!

Obavezno pročitajte

Vesić napušta poziciju

I pored činjenice da je Aleksandar Vučić više nego zadovoljan radom zamenika gradonačelnika, Goran Vesić bi uskoro mogao da napusti poziciju na kojoj se nalazi. Naime, sva istraživanja pokazuju da je rejting suštinski prvog čoveka prestonice izuzetno nizak. Da ga Beograđani jednostavno ne vole, odnosno da mu pozitivne ocene daju samo najtvrđe pristalice Aleksandra Vučića.

A takvih je među Beograđanima manje od 20%. Svima ostalima je on je krajnje neprihvatljiv.
Za njegovo ime se vezuje sve loše što je SNS u Beogradu uradio. A mnogo je toga. Od rekonstrukcije Trga republike, zatvaranja velikog broja beogradskih ulica u kojima radovi kasne i po godinu dana, pa do basnoslovno skupih novogodišnjih ukrasa – odgovoran je Vesić. I za stanje u gradskom prevozu, kupovinu skupocenih džipova za snimanje i kažnjavanje Beograđana zbog nepropisno parkiranih automobila, smanjenje plata u gradskim preduzećima, izgleda trga Slavija – odgovoran je Vesić. Za besmislene projekte poput gondole, za seču drveća i milion drugih stvari – odgovoran je Vesić.

alt="VESIĆ"
- Advertisement -

Sigurno je i da Vesićev opstanak na mestu zamenika Zorana Radojičića, bezličnog gradonačelnika, ruši rejting SNS-a i ozbiljno smanjuje šanse naprednjaka za pobedu na beogradskim izborima. Zato će, po svemu sudeći, on napustiti dosadašnju poziciju.

Naravno da za tako lojalan kadar mora da se nađe neka nova visoka funkcija. Zato je za očekivati da se preseli u Vladu Srbije na neko od ministarskih mesta. Pominjalo se mesto ministra sporta, ali zbog katastrofalnog stanja koje je iza Vesića ostalo u košarkaškom, ali i fudbalskom klubu Crvena zvezda, to nije realna opcija. I ministarstvo zaštite životne sredine zbog onoga što je radio u Beogradu ne deluje previše realno. Ministarstvo infrastrukture, koje će se izdvojiti iz ministasrtva saobraćaja, je nešto za šta je procenjeno da bi leglo zameniku gradonačelnika Beograda.

Na kraju čovek se dokazao u tolikim građevinskim poduhvatima…

Vesićevim odlaskom bi se upraznilo mesto u samom vrhu vlasti na koje su mnogi naprednjaci bacili oko. Kao jedan od kandidata se pominje i predsednik stranke SPAS Aleksandar Šapić. Šapićeve ambicije su veće i jedino šta ga interesuje je mesto gradonačelnika Beograda. On traži da već sada zauzme to mesto.

Da li će se stvari baš tako razvijati ostaje da se vidi. Sudeći po tome šta svojim saradnicima priča veliki brat velikog vođe – Vesićevi dani su odbrojani.

Ostavite komentar

Najnovije objave

DF USTUPIO 140 BILBORDA JAKOVU MILATOVIĆU: Da pobjedimo Đukanovića, glasamo za Jakova!

Predsednički kandidat Pokreta Evropa sad, Jakov Milatović, dobio je otvorenu podršku od strane velikog broja političkih organizacija i dojučerašnjih...

Još priča na sličnu temu