24.5 C
Belgrade
nedelja, 22 maja, 2022

Beograđani u strahu zbog misterioznih oznaka

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Misterija oko sitnih oznaka pored zvona kod ulaznih vrata u pojedine stanove u Bloku 45 na Novom Beogradu još nije rasvetljena, a Novobeograđani i dalje strahuju da su njihove stanove „tipovali“ provalnici.Stanovi obeležavani sa x FOTO: Printscreen/RTSStanovi obeležavani sa x FOTO: Printscreen/RTS

Stanari brojnih zgrada u ovom delu Novog Beograda uvideli su olovkom napisano slovo X ili izrezbareno, a pored nečijih zvona bilo je nekoliko brojki, pa ljudi sumnjaju da je to oznaka vremena kada oni nisu bili u svojim stanovima. Mnogi stanari su se požalili da su ih zvali i na fiksni broj telefona, a kada se oni jave veza se prekine. 

Neobičan slučaj je prijavljen i policiji, a stanari kažu da im ni MUP nije konkretno odgovorio o čemu je tačno reč i da li su njihovi stanovi zaista tipovani.

- Advertisement -

– U mojoj zgradi je 4 stana bilo označeno. Prijavili smo policiji, došla je patrola, obavila uviđaj i rekli su da do sada nisu imali situacije u kojima je to prethodilo obijanju stanova, a to smo svi pomislili. Uzeli su podatke svima, rekli su da će pojačati patrole u ovom kraju i to je to. Ono što je nas najviše zabrinulo je da su 3 od 4 stana sa bebama od najviše godinu i po dana – rekao je za „Blic“ Đorđe Stojšić, stanovnik blokova.Misteriozne oznake ispred ulaznih vrata: Ko tipuje stanove?Karikatura o NATO: Nama bombe, Tomi i Vučiću stanovi

Ipak, Novobeograđani nemaju za sada bolje objašnjenje za misteriozne oznake osim da se njihovi stanovi „tipuju“ od strane provalnika. Naime, sumnja se da provalnici proveravaju kada stanari nisu u svojim domovima i koji bi bili „najlakša meta“ te ih zato obeležavaju najčešće znakom „x“ pored zvonceta.

– Najveći broj komšija sumnja da su simbolom „x“ označeni stanovi koji se „tipuju“ za obijanje. Nemamo definitivnu potvrdu. U pitanju je veći broj zgrada, po nekoliko stanova. Policija je obaveštena, od strane nekih komšija, uzete su izjave i zapisani podaci. Nisam sigurna da li se nešto dalje po tom pitanju radi – kaže S.J.

- Advertisement -

Kako ni stanari ovih zgrada nemaju konkretne odgovore šta znakovi pored njihovih ulaznih vrata tačno znače, nije isključeno ni da je u pitanju samo nečija neslana šala.

- Advertisement -
SourceBlic
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti