Beograđani u strahu zbog misterioznih oznaka

Obavezno pročitajte

Misterija oko sitnih oznaka pored zvona kod ulaznih vrata u pojedine stanove u Bloku 45 na Novom Beogradu još nije rasvetljena, a Novobeograđani i dalje strahuju da su njihove stanove „tipovali“ provalnici.Stanovi obeležavani sa x FOTO: Printscreen/RTSStanovi obeležavani sa x FOTO: Printscreen/RTS

Stanari brojnih zgrada u ovom delu Novog Beograda uvideli su olovkom napisano slovo X ili izrezbareno, a pored nečijih zvona bilo je nekoliko brojki, pa ljudi sumnjaju da je to oznaka vremena kada oni nisu bili u svojim stanovima. Mnogi stanari su se požalili da su ih zvali i na fiksni broj telefona, a kada se oni jave veza se prekine. 

Neobičan slučaj je prijavljen i policiji, a stanari kažu da im ni MUP nije konkretno odgovorio o čemu je tačno reč i da li su njihovi stanovi zaista tipovani.

- Advertisement -

– U mojoj zgradi je 4 stana bilo označeno. Prijavili smo policiji, došla je patrola, obavila uviđaj i rekli su da do sada nisu imali situacije u kojima je to prethodilo obijanju stanova, a to smo svi pomislili. Uzeli su podatke svima, rekli su da će pojačati patrole u ovom kraju i to je to. Ono što je nas najviše zabrinulo je da su 3 od 4 stana sa bebama od najviše godinu i po dana – rekao je za „Blic“ Đorđe Stojšić, stanovnik blokova.Misteriozne oznake ispred ulaznih vrata: Ko tipuje stanove?Karikatura o NATO: Nama bombe, Tomi i Vučiću stanovi

Ipak, Novobeograđani nemaju za sada bolje objašnjenje za misteriozne oznake osim da se njihovi stanovi „tipuju“ od strane provalnika. Naime, sumnja se da provalnici proveravaju kada stanari nisu u svojim domovima i koji bi bili „najlakša meta“ te ih zato obeležavaju najčešće znakom „x“ pored zvonceta.

– Najveći broj komšija sumnja da su simbolom „x“ označeni stanovi koji se „tipuju“ za obijanje. Nemamo definitivnu potvrdu. U pitanju je veći broj zgrada, po nekoliko stanova. Policija je obaveštena, od strane nekih komšija, uzete su izjave i zapisani podaci. Nisam sigurna da li se nešto dalje po tom pitanju radi – kaže S.J.

Kako ni stanari ovih zgrada nemaju konkretne odgovore šta znakovi pored njihovih ulaznih vrata tačno znače, nije isključeno ni da je u pitanju samo nečija neslana šala.

SourceBlic

Ostavite komentar

Najnovije objave

Uhapšen novinar – hteo da objavi dokumenta dobijena od Cvijana

Novinar Domagoj Margetić uhapšen je noćas na graničnom prelazu Batrovci, objavljeno je na Tviteru. Pored informacije da je Margetić priveden,...

Još priča na sličnu temu