27.8 C
Belgrade
četvrtak, 29 jula, 2021

SRAMNA PROVOKACIJA U CENTRU BEOGRADA: Izložba ”Duše Srebrenice” organizuje antisrpska organizacija, mora da se spreči!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Duše Srebrenice, provokacija Srbije i njenih građana

Srpska radikalna stranka, čiji je lider Vojislav Šešelj, zahteva od nadležnih organa da zabrane izložbu „Duša Srebrenice“, koju u Beogradu organizuje antisrpska nevladina organizacija Inicijativa mladih za ljudska prava.

Organizovanjem ove izložbe podržava se teza o navodnom genocidu u Srebrenici koju promoviše Inicijativa mladih za ljudska prava.

- Advertisement -

Srpski radikali smatraju da svi državni organi moraju da vode računa o nacionalnim interesima, a prevashodni nacionalni interes jeste sprečavanje širenja teze o navodnom genocidu u Srebrenici.

I najava ove izložbe ide u prilog predlogu Srpske radikalne stranke o izmeni Krivičnog zakonika i inkriminisanju javnog iznošenja tvrdnji da se u Srebrenici desio genocid. Genocida nije bilo i svako ko tvrdi drugačije mora krivično da odgovara.

Osim toga, stav Srpske radikalne stranke je da se zabrane sve nevladine organizacije koje javno podržavaju stav o navodnom genocidu u Srebrenici, kao i druge stavove koji su u suprotnosti sa nacionalnim interesima, navode radikali u saopštenju.

- Advertisement -
SourceAlo
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti