32.9 C
Belgrade
utorak, 16 avgusta, 2022

BEOGRAD SE BUDI: Drugi dan protesta stanara zbog hotela „Mona“, DOSTA JE BAHATIH NAPREDNJAKA!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Protest stanara u Solunskoj ulici na Dorćolu nastavlja se i drugi dan, a sve zbog najave da će njihova ulica biti pretvorena u dvosmernu, a predviđena je i seča stabala. Sve se to dešava, kako kažu ljuti Dorćolci, da bi se omogućilo da autobusi dolaze do hotela „Mona“.

Dorćolci su prvi protest organizovali juče i po svemu sudeći ne nameravaju da se zaustave. Danas ih se okupilo više stotina. Najavljuju novo okupljanje i za sutra.

Neki od transparenata koji se mogu videti su „Ovo je Solunski front“, „Ministre, pravo nema parabolu“, „Ministre, neću da parkiram na obroncima grada“. Sve poruke upućene su ministru Tomislavu Momiroviću -Tomi Moni.

Београд: Други дан протеста станара у Солунској улици на Дорћолу против сече дрвећа због омогућавања приласка аутобуса хотелу „Мона“
- Advertisement -

Beograd: Drugi dan protesta stanara u Solunskoj ulici na Dorćolu protiv seče drveća zbog omogućavanja prilaska autobusa hotelu „Mona“

Nezadovoljni građani uputili su i pismo u kojem od uprave hotela „Mona“ i ministra Momirovića traže obustavu radova i hitan sastanak. Insistiraju da predstavnici okolnih stampenih zajednica budu konsultovani. Negoduju zbog mogućnosti da uvođenjem dvosmerne ulice bude ugrožena bezbednost dece koja idu u obližnji vrtić, a ne nameravju da dozvole ni predviđenu seču stabala.

Београд: Други дан протеста станара у Солунској улици на Дорћолу против сече дрвећа због омогућавања приласка аутобуса хотелу „Мона“

Epilog je zakazan sastanak predstavnika građana sa direktorom hotela u ponedeljak u podne.

- Advertisement -

Protiv čega se Dorćolci bune i šta tačno donosi ovaj projekat

Ukidanje 26 parking mesta, seča uličnog drvoreda i pretvaranje dela Solunske ulice u dvosmernu ulicu, zarad pristupa autobusa Hotelu Mona.

Građevinska dozvola za novu gradnju i rekonstrukciju saobraćajnica Dračka i Solunska dobijena je još u oktobru 2019. godine, bez konsultacija sa lokalnim stanovništvom!

Ovim projektom izvodi se nova gradnja i rekonstrukcija Ulice Dračke (od Solunske do Mike Alasa) i Solunske Ulice (od Cara Uroša do Dubrovačke).

• Ulica Dračka ostaje jednosmerna i dobija trotoare sa obe strane.

• U ulici se smanjuje se broj parking mesta. Od nekadašnjih 18 parking mesta, sada će postojati 14 parking mesta u Dračkoj ulici (13 običnih p.m. + 1 invalidsko parking mesto).

Beograd: Drugi dan protesta stanara u Solunskoj ulici na Dorćolu protiv seče drveća zbog omogućavanja prilaska autobusa hotelu „Mona“

• Desni trotoar se formira uzimanjem delova zelenih površina ispred naše zgrade (Solunska br.23).

• Deo Solunske ulice od Cara Uroša do Dračke ostaje jednosmeran, sa podužnim parkiranjem sa desne strane i dobija novi trotoar širine oko 3,00m, koji se formira uzimanjem delova zelenih površina ispred zgrada Solunska br.34, 36 i 38.

• U ovom delu Solunske ulice predviđeno je podužno parkiranje putničkih vozila. Broj parking mesta je 5 (3 obična p.m. + 1 invalidsko p.m. + 1 p.m. za kontejnere).

• Kontejneri za odlaganje smeća biće postavljeni u okviru prostora za podužno parkiranje.

• Postojeća stabla ispred Hotela Mona (4 stabla) se moraju poseći, jer se poziciono ne uklapaju u novoprojektovanu geometriju ulice, a novih pet stabala postavljaju se u žardinjere.

• Deo Solunske ulice od Ulice Dračke do Ulice Dubrovačke postaje dvosmerna i bez parkiranja.

• Formiraće se kolovoz širine 6,00m i trotoari sa obe strane ulice, širine oko 3,00m.

• Nema ni jednog parking mesta u tom delu Solunske ulice

• Uvodi se zebra prelaz na mestu gde su nekada stojala 3 kontejnera i gde se nalazi ukopani kontejner.

• Postojeća stabla ispred zgrade br.23 (3 stabla) se moraju poseći, a nova tri stabala postavljaju se u žardinjere.

- Advertisement -
SourceNova RS
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti