ŠTA DA RADIMO, DA DIŠEMO NA ŠKRGE? Beograd, Peking i Mumbaj imaju najlošiji vazduh na svetu, GORI SMO I OD VUHANA! (FOTO)

Obavezno pročitajte

Pod ruku sa megalopolisima Pekingom u Kini i Delhijem u Indiji, Beograd je večeras grad sa najlošijim kvalitetom vazduha na svetu. Aplikacija https://www.iqair.com/world-air-quality-ranking, smestila je Beograd na neslavno 11-to mesto. Obavezno zatvorite prozore ako živite u Starom gradu, Vračaru, Smederevu, Užicu i Novom Pazaru.

Nivo vazdušnog zagađenja nije zdrav za osetljive grupe stanovništva i njima se posebno preporučuje nošenje maski i na otvorenom prostoru. Posebno na mernom mestu u centru grada, na Starom gradu.

Posebno su osetljiva deca i odrasli koji su fizički aktivni, osobe sa srčanim i respiratornim oboljenjima poput astme. Preporučuje se smanjenje aktivnosti koje su praćenje ubrzanim i dubokim disanjem.

OTROVNI VAZDUH IZ BEJRUTA STIŽE U SRBIJU? Ovo je prava istina

Ako gledamo na nivou Srbije, prema podacima Agencije za zaštitu životne sredine, vazduh je trenutno najzagađeniji u beogradskoj opštini Vračar, zatim u centru Smedereva, sledi Užice i potom Novi Pazar.

Jedan od razloga aerozagađenja bi mogao da bude to što smo već zagazili u jesen, dani a posebno noći su hladniji, pa su verovatno neki građani počeli da se greju na drva i ugalj, što se smatra jednim od glavnih krivaca za zagađenje vazduha.

vazduh

Ostavite komentar

Najnovije objave

MILICA ZAVETNICA: Čopor se uživeo u ulogu vukova pa zavija ovde

Narodna poslanica Milica Đurđević Stamenkovski optužila je predsednika Skupštine Vladimira Orlića za incident u skupštinskoj sali, kada je došlo...

Još priča na sličnu temu