4.7 C
Belgrade
četvrtak, 28 oktobra, 2021

BEOČIN REKAO NE NAPREDNJACIMA: SPS odneo pobedu!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Socijalistička partija Srbije osvojila je više glasova od Srpske napredne stranke na lokalnim izborima u Beočinu, pokazuju rezultati izbora za odbornike koje je objavila opštinska izborna komisija.

Pobedu u broju glasova na ukupno 16 izbornih mesta odneli su socijalisti sa ukupno 4.170 glasova, a SNS je ukupno dobila 4.010 glasova. Slede Srpska radikalna stranka sa 239 glasova, Jedinstvena Srbija sa 216 glasova i Vojvođanski front sa 200 glasova. To znači da samo SNS i SPS dobijaju mandate i ulaze u lokalnu vlast. 

- Advertisement -

U Beočinu je predsednik opštine do sada bio Mitar Milinković, o kojem je 021 pisao u više navrata. Njegova protivkandidatkinja za predsednicu opštine iz SPS bila je Mirjana Malešević Milkić, koja je predvodila listu socijalista. 

Beočin mesto ucenjivana i zastrašivanja

Kako smo nezvanično saznali pritisak na građane Beočina je bio ogroman od strane Srpske Napredne stranke u toku celog izbornog dana; plaćanje glasova, nedozvoljavanje odlaska do izbornog mesta onima za koje se sumnjalo da im neće dati glas, pretnje otkazima i mnogim drugim ucenjivanjima i malverzacijama, kojima je Beočin rekao NE.

Retrospektiva događaja u Beočinu

- Advertisement -

Da podsetimo, leci protiv SPSa su mesecima kružili Beočinom zbog kojeg se redakciji Naše Borbe obratio zabrinuti građanin.

Ovih dana u opštini Beočin odjeknuo je pravi mali skandal. Naime, o čemu se zapravo radi?

Redakciji Naše Borbe stigla je molba od građanina Beočina koji je želeo da ostane anoniman, i pri tome nam poslao dve fotografije.

ZABRINUTI GRAĐANI OPŠTINE BEOČIN: Neko im postavlja letke u poštanska sandučeta u kojem se vređa Dušan Bajatović i sugeriše kome da ne daju glas (FOTO) 1
Foto: Privatna arhiva građanina

U tekstu koji su potpisali ”Građani i građanke opštine Beočin”, vređaju se mnogi stanovnici pomenute opštine i privatni delatnici koji su članovi ili simpatizeri SPS- a, i nacrtana je karikatura Dušana Bajatovića, visokog funkcionera SPSa koji se takođe spominje u negativnom kontekstu.

”Nije mi svejedno, jer ne znam ko je to uradio. Znam da dve vladajuće partije odlično sarađuju zajedno na državnom nivou, tako da ne verujem da bi se ovako nešto dopustilo na lokalu, pogotovo u našem mestu gde je oduvek vladalo jedinstvo, a ovakve stvari se ranije nisu dešavale”, u telefonskom razgovoru naveo je vidno revoltiran meštanin ovog malog mesta u Sremu.

”Sugerisanjem za koga ne treba da glasam, bez obzira što sam se odlučio na bojkot izbora, ipak mislim da ovakve stvari krše ustvani i demoktratski poredak naše zemlje. Živimo u sistemu parlamentarne demokratije i smatram da svaki čovek ima pravo da izabere svoju opciju, bez ičije sugestije”, naveo je naš sagovornik.

Naš sagovornik sumnja da je reč o ljudima koji žele da naprave bojkot na lokalnom nivou, ali nije mogao sa sigurnošću to da potvrdi.

Pozvali smo kancelariju SPSa, ali oni nisu mnogo želeli da pričaju o ovome navodeći da su to stvari koje ne treba da brinu njihove građane i da čvrsto veruju u to da će se izbori, kao i do sada u Beočinu odvijati regularno jer predsednika Srbije Aleksandra Vučića smatraju svojim uvaženim koalicionim partnerom na državnom nivou i čovekom koji ima jaku infrastrukturu koja može da se pobrine da i ova predizborna lokalna kampanja prođe mirno u ovom malo mestu na obroncima Fruške Gore koje je poznato po toleranciji i multikulturalnosti.

”Trudim se da imam dobre i korektne odnose sa svima na lokalu. Kako sa ljudima iz moje partije, tako i sa ljudima koji su na vlasti jer svaka vlast treba da se poštuje. U ovu predizbornu kampanju ulazimo fer, pa neka bolji pobedi; to će građani odlučiti. U pismo se ne bih mešala, jer imam osnovane sumnje od koga je poteklo, ali ne i dokaze kako bih to mogla javno da saopštim”, u razgovoru za Našu Borbu izjavila je kandidatkinja za predsednika opštine Beočin Mirjana Malešević Mikić.

Redakcija Naše Borbe je pokušala da dođe do udruženja ”Građani i građanke opštine Beočin”, kako bi dobili demant ovog saopštenja ali nigde na internetu nije moglo da se dođe do kontakta pomenutog.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti