NASTAJE HAOS: Hrvatin, član Belivukove grupe, traži da bude saradnik tužilaštva!

Obavezno pročitajte

Bojan Hrvatin, jedan od pripadnika kriminalne grupe Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja, koji je u Tužilaštvu za organizovani kriminal (TOK) ispričao da je prisustvovao ubistvu trojice mladića, traži da u postupku dobije status okrivljenog-saradnika, saznaje list Nova.

Prema našim saznanjima, Hrvatin traži da bude okrivljeni-svedok, odnosno kako se to nekada zvalo, svedok-saradnik. Hrvatin je spreman da ispriča sve o zverstvima klana Veljka Belivuk I Marka Miljkovića, a da zauzvrat dobije blažu kaznu.

- Advertisement -

Podsetimo, Hrvatin je ranije u tužilaštvu već progovorio o svojim saznanjima vezanim za klan Belivuk-Miljković.

Hrvatin je ispričao da je u zatvoru u kojem je služio kaznu zbog ubistva navijača Voždovca Bojana Majića, u kome je bio od 2007 do 28. maja 2020. upoznao Miloša Budimira, jednog od opuženih, preko koga je po izlasku na slobodu uspostavio kontakt sa Belivukovom grupom.


Istakao je da je svedočio ubistvu Lazara Vukićevića, Zdravka Radojevića i Milana Ljepoje.

Zasad nije poznato koja sve saznanja ima Hrvatin o delovanju ove grupe.

Podsetimo, optužnica protiv Belivuka, Miljkovića i još 29 osoba podignuta je prošle nedelje. Terete se za pet ubistva, nedozvoljeno rasturanje droge i oružja, silovanje i otmicu.

Svedok-saradnik u postupku za Bojovićevo ubistvo
Status okrivljenog-svedoka redak je u sudskim postupcima. Uglavnom je reč o organizovanim kriminalnim grupamal, a pomenuti okrivljeni-saradnik nudi se za svedoka, odnosno da progovori o krivičnim delima u zamenu za blažu kaznu. Ovaj status dobio je i Miloš Vojinović u postupku za ubistva Nikole Bojovića i Miloša Vidakovića 2013. godine u Beogradu i Budvi. On je priznao ubistvo i sklopio sporazum o svedočenju sa tužilaštvom u zamenu za blažu kaznu.

SourceNova RS

Ostavite komentar

Najnovije objave

Specijalno tužilaštvo tzv. Kosova: Pritvorenima u današnjem incidentu zadržavanje od 48 sati

Specijalno tužilaštvo Kosova je saopštilo da je tokom današnje akcije Policije Kosova privedeno šest lica koja su učestvovala u...

Još priča na sličnu temu