DOKAZ DA SU SNS I VUČIĆ ŠTITILI BELIVUKA: 2018. godina, sve je izašlo na videlo! (VIDEO)

Obavezno pročitajte

Broj mafijaških ubistava dostigao je rekordan broj 2018. godine, a dok su opozicija i javnost želeli objašnjenje, kao i da se nadležni pozabave ovom problemom, vlast je ćutala. Sada je jasno da se ovim ćutanjem i ućutkivanjem opozicije štitio Belivukov klan.

Obračun mafijaških grupa, a na jednoj od njih je na čelu upravo bio Belivuk, bio je najočigledniji u srpskoj prestonici, a svoju silu demonstrirali su između ostalog demoliranjem lokala i preuzimanjem splavova na kojima su se prodavali narkotici. Naprednjačka vlast i ovo je pokušala da zataška, a najbolji dokaz jesu sednice koje su se pre tri godine održavale u Skupštini grada Beograda.

Opozicija je još tada pokušavala da upozori na „monstruma“ koji će iz ovoga proizaći.

- Advertisement -

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas i nekadašnji odbornik Saveza za Srbiju tada je izjavio da bi svi trebalo da se ujedine u stavu o bezbednosti u Beogradu i da bi o tome trebalo da se raspravlja u Skupštini grada, dok je zamenik gradonačelnika Goran Vesić ocenio da to „nije prava adresa“. Đilas je tada istakao i da su građani svedoci miniranja džipova, tuča u klubovima, te da bi bilo normalnije da o stanju u gradu referišu, sada već bivši ministar MUP-a Nebojša Stefanović i direktor Policije.

Dokaz da je vlast znala i štitila Belivuka

Bivši odbornik u Beogradskoj skupštini i osnivač Centra za lokalnu samoupravu Nikola Jovanović pokušao je da apeluje na sve goru bezbednosnu situaciju u glavnom gradu.

– Samo pre nekoliko dana grupa od 20 ljudi, maskiranih, upala je u jedan centralni beogradski lokal, nanela ogromnu materijalnu štetu i telesne povrede ljudima. Sa evidentnim osećanjem nekažnjivosti i bez ikakvog straha od beogradske policije. Imamo osnovanu sumnju da se radi o nastavku reketiranja centralnih lokala u Beogradu, da se radi o nastavku borbe za monopol nad obezbeđenjem lokala i nad dilovanjem droge u centru Beograda… Molim vas da javnost zna i kolege da sam onemogućen da o temi bezbednosti pričam u skupštini grada. Neka vam služi na čast i odgovornost će pasti i na naš dom ako se ovakva situacija nastavi – pokušao je da upozori Jovanović na sednici te 2018.

Ostali odbornici su, međutim, gotovo horski sprečili njegov govor i odbili da o ovoj bitnoj temi raspravljaju. Sada je malo jasnije zbog čega je postojao toliki otpor vlasti prema rasvetljavanju obračuna u prestonici.

A otpor postoji i danas.

– A ponadao sam se da ću čuti po čijem nalogu je prekinuta sednica Skupštine grada Beograda iz oktobra 2018. godine, na kojoj je opozicija tražila da se govori o divljanju Velje Nevolje u Beogradu – kaže Jovanović nakon sinoćnjeg gostovanja predsednika Vučića na Pinku.

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu