BELIVUK PRIZNAO DA JE RADIO ZA VUČIĆA: Ja, Veselinović i Sale Mutavi smo slali momke da ruše u Savamali!

Obavezno pročitajte

Veljko Belivuk izjavio je na saslušanju da su on, Zvonko Veselinović i Sale Mutavi poslali momke da ruše u Savamali uz objašnjenje da su to uradili za državu, prenosi Nova. Novinari koji prate taj slučaj poručuju da se ta izjava treba uzeti sa rezervom, ali da bi nadležne institucije takve navode morale da istraže.

Da li su kompletni idioti, kako je predsednik Srbije nazvao one koji su rušili u Savamali, skinuli fantomke i sa svojih lica, ali i lica onih koji su im naredili da ih stave – kad već nadležni propuštaju da to urade punih šest godina? Reči Veljka Belivuka sa poslednjeg saslušanja u Tužilaštvu za organizovani kriminal, najavljuju „nevolju“.

„Ukoliko tužilac nastavi da podmeće dokaze protiv nas i izmišlja, biću prinuđen da ispričam sve što smo radili za državu. Počeću od Savamale, a posle ću i o mnogo težim krivičnim delima. Zvonko Veselinović, Sale i ja smo poslali momke da ruše u Savamali“, rekao je Belivuk na saslušanju.

- Advertisement -

Milica Vojinović iz Mreže za istraživanje kriminala i korupcije KRIK kaže da su institucije u obavezi da sve te njegove navode provere.

„Sve ovo govorim u kontekstu svega onoga što smo ranije videli i novinarskih otkrića, a to su upravo te veze koje su ljudi iz vlasti imali sa ovom grupom“, kaže Vojinović.

Novinar portala Nova.rs Milenko Vasović kaže da je „ta ekipa bila jako bliska sa nekim pojedincima iz vlasti“.

„I onda, šta možete drugo da zaključite nego da su kriminalci odrađivali veliki deo poslova za vlast. U režimima kakav je naš to nije nikakvo čudo“, rekao je on za N1.

A NIN piše da je za sada jedini osuđeni u slučaju Savamala, policajac Goran Stamenković, tužilaštvu priznao da je krivicu prihvatio na nagovor tadašnjeg i sadašnjeg vrha vlasti i da su mu zauzvrat legalizovani objekti u Mirijevu.

Za prikrivanje istine u Hercegovačkoj ulici, Stamenković je imenovao Nikolu Selakovića, Dijanu Hrkalović, Vladimira Rebića, Veselina Milića, nekada bliskog saradnika Nebojše Stefanovića Aleksandra Papića, druge policijske, ali i gradske funkcionere, saradnike Gorana Vesića.

On objašnjava da su u to bile uključene sve gradske službe – parking servis koji je uklonio automobile, elektrodistribucija koja je isključila struju – priča kako je policija dobila naređenje da ne reaguje na pozive zarobljenih građana koji su vezivani. Iako ovaj iskaz stoji u tužilaštvu duže od godinu dana, reakcije nema.

I dok najviši državni, policijski i gradski funkcioneri nisu ni predmet istrage, Belivuku i njegovoj grupi ni četiri meseca od potvrđivanja optužnice suđenje nije počelo. Zašto se odugovlači?

„Tajming je takav da nam se bliže izbori, a da možemo očekivati, s obzirom na to šta su oni do sada govorili u istrazi, da će neke detalje iznositi i na suđenju“, kaže Milica Vojinović.

SourceN1

1 COMMENT

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu