SRPSKI EKSPERT: Bankrot dolazi pod plaštom maski u Srbiju! (VIDEO)

Obavezno pročitajte

Pandemija Kovida-19 naštetila je više globalnoj ekonomije nego zdravlju ljudi. Doktor ekonomije Ivan Pajović u intervjuu za Helm Kast objasnio je mehanizme pljačke nacionalnih ekonomija i uništavanja malih i srednjih preduzeća od strane internacionalnih kompanija i banaka.

bankrot,

Pajović je objasnio da se sve ekonomije sveta, pa i američka, previše zadužuju kako bi održali funkcionisanje sistema. 

– Reč je o nadovavanju kreditnog balona koji podrazumeva doštampavanje novca bez prestanka – kaže Pajović.

Govoreći o Srbiji, Pajović je ukazao da je budžetski deficit u 2020. godini 4 milijarde dolara, a da se spoljni dug Srbije već premašio 30 milijardi. Pajović tvrdi da je Srbija na ivici bankrota, a da bi krah mogao da dođe preko noći i da on može da dovede do toga da država više neće moći da isplaćuje plate za skoro 620 000 ljudi koji rade u javnom sektoru.

Pajović je objasnio da vlast zaduživanjem odlaže bankrot ali i da to ima svoje granice. On je upozorio da će prvo poverioci preuzeti ostala bogatsva Srbije poput EPS-a, prestala rudna i vodna bogatstva, a onda će nakon što ne ostane ništa za uzimanje pustiti da zemlja doživi ekonomski slom.

SourcePravda

Ostavite komentar

Najnovije objave

Rani radovi “Čede podmornice”

Propali advokat Čeda Stojković zvani "Čeda podmornica" u svojoj bližoj ali i daljoj okolini poznat je kao teški alkoholičar,...

Još priča na sličnu temu