BAKIR IZETBEGOVIĆ: Niko se više ne osuđuje javno negirati genocid u Srebrenici!

Obavezno pročitajte

Uprkos tome što je tokom svom govora u Nevesinju istakao kako ne treba gajiti mržnju prema drugim narodima, lider SDA Bakir Izetbegović nije mogao prikriti zadovoljstvo zbog uklanjanja srpske pravoslavne crkve u Konjević polju.

Izetbegović je, između ostalog, podsjetio na uklanjanje ploče sa imenom Radovana Karadžića na Palama, koja je bošnjačkom lideru očigledno bila „trn u oku“.

- Advertisement -

– Nakon 25 godina uklonjena je crkva koja je stajala u Konjević polju, zatim da je sklonjena ploča s imenom Radovana Karadžića na Palama, donesen zakon koji je uzdrmao političke odnose, „ali niko se više ne usuđuje javno negirati genocid, niti će više ikada odlikovanje dodijeliti likovima poput Karadžića“ – kazao je Izetbegović u obraćanju medijima.

Podsećamo, u Konjević Polju kod Bratunca uklonjena je Crkva Usekovanja glave Svetog Jovana Krstitelja, čime je izvršena presuda Međunarodnog suda za ljudska prava u Strazburu protiv BiH. Za rušenje srpske crkve odgovorna je Fata Orlović, koja je podnela Tužbu za njeno uklanjanje. Ovaj sraman čin podržala je velikobošnjačka politika, koja sada ne propušta priliku da likuje nad udarom na najveću svetinju srpskog naroda – pravoslavnu veru.

SourceBlic

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu