26.9 C
Belgrade
nedelja, 15 maja, 2022

BAJDEN: Vašington neće dozvoliti Moskvi zastrašivanje Evrope prekidom isporuka gasa

NAJČITANIJE

- Advertisement -

SAD neće dozvoliti Moskvi da „zastrašuje” evropske zemlje pretnjama da će ih lišiti isporuka energetskih resursa, rekao je predsednik SAD Džo Bajden posle prekida isporuka ruskog gasa Poljskoj i Bugarskoj.

„Nećemo im dozvoliti da koriste svoje naftne ili gasne rezerve da izbegnu posledice njihove agresije u Ukrajini”, rekao je američki predsednik.

- Advertisement -

„Radimo sa drugim zemljama kao što su Koreja, Japan i Katar da pomognemo našim evropskim saveznicima kojima preti ruska ucena gasom”, dodao je on.

Ruski gigant Gasprom suspendovao je u sredu sve isporuke gasa Bugarskoj i Poljskoj, članicama Evropske unije i NATO, uz pretnju nestašica u centralnoj i istočnoj Evropi ali i na celom evropskom kontinentu, prenosi Beta.

Šef američke diplomatije Entoni Blinken rekao je da na neki način Rusija sama sebi nanosi štetu time što se lišava od prihoda od prodaje gasa tim dvema zemljama.

- Advertisement -

Blinken je takođe ukazao na povećanu isporuku tečnog prirodnog gasa iz SAD ka Evropi da bi se pomoglo da se nadoknade moguće nestašice, uključujući one nastale zbog „ucena” Rusije.

- Advertisement -
SourcePolitika
- Advertisement -

Srodni članci

1 KOMENTAR

Ostavite komentar

Najnovije vesti

%d bloggers like this: