25.7 C
Belgrade
ponedeljak, 8 avgusta, 2022

BAJDEN: Sve molitve sveta su uz ukrajinski narod Putin je izabrao rat!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Američki predsednik Džozef Bajden izjavio je da je ruski predsednik Vladimir Putin izabrao „rat sa predumišljajem” koji će dovesti do katastrofalnog gubitka života i ljudske patnje.

„Molitve celog sveta večeras su uz ukrajinski narod koji trpi ničim izazvani i neopravdan napad ruskih vojnih snaga. Predsednik Putin je izabrao rat sa predumišljajem koji će dovesti do katastrofalnog gubitka života i ljudske patnje. Rusija je jedina odgovorna za žrtve i razaranje koje će ovaj napad izazvati, i SAD i njihovi saveznici će odgovoriti na ujedinjen i odlučan način. Svet će osigurati da Rusija odgovara”, rekao je Bajden, saopšteno je iz Bele kuće, prenosi Glas Amerike.

Bajden je rekao da će pratiti situaciju iz Bele kuće i da će nastaviti da dobija redovne informacije od tima za nacionalnu bezbednost.

- Advertisement -

„Sutra ujutro ću se sastati sa kolegama iz G7, a zatim se obratiti američkom narodu i najaviti dalje posledice koje će SAD i njihovi saveznici i partneri nametnuti Rusiji zbog ovog bespotrebnog čina agresije protiv Ukrajine i globalnog mira i bezbednosti. Takođe ćemo se koordinisati sa NATO saveznicima da bi osigurali snažan, ujedinjen odgovor kojim se sprečava bilo koja agresija protiv Alijanse”, navodi se u saopštenju, preneo je Tanjug.

- Advertisement -
SourcePolitika
- Advertisement -

Srodni članci

1 KOMENTAR

Ostavite komentar

Najnovije vesti