BAJDEN O MASAKRU U TEKSASU: Kada ćemo stati na put lobiju za oružje?

Obavezno pročitajte

VAŠINGTON – Predsednik SAD Džozef Bajden obratio se naciji iz Bele kuće, nakon masakra u školi u Teksasu u kojem je, prema poslednjim informacijama, u utorak uveče ubijeno 19 đaka i dvoje odraslih, zapitavši kada će Amerika stati na put „lobiju za oružje”.

„Nadao sam se da, kao predsednik, neću morati ovako da se obraćam. Masovna pucnjava u osnovnoj školi u mestu Juvalde je još jedan masakr u SAD. Prelepa, nevina deca, iz drugog, trećeg, četvrtog razreda. A tek koliko je dece prisustvovalo kako im prijatelji umiru, kao da su na ratištu, pobogu”, kazao je Bajden, preneo je Tanjug.

- Advertisement -

On je rekao da je „izgubiti dete kao da vam neko otrgne deo duše”.

„Osećaj je kao da se gušite. Molim naciju da se moli za žrtve i da stanemo na put lobiju za oružje. Molim da damo roditeljima i braći ubijenih snagu u ovoj tami koja ih je snašla. Kao država, moramo da se zapitamo, zaboga, kada ćemo da stanemo na put tom lobiju za oružje? Kada ćemo uraditi ono što duboko u nama znamo da treba da bude urađeno”, dodao je Bajden.

Osvrćući se na pitanje o zakonu o kontroli oružja, Bajden je zamolio poslanike da „pretvore ovaj bol u akciju” dok se prisećao masovne pucnjave iz 2012. godine u OŠ Sendi Huk u Njutaunu, u državi Konektikat, kada je bio potpredsednik.

„Dosta mi je svega, umoran sam. Moramo da delujemo. Nemojte samo da mi kažete da ne možemo da reagujemo nakon ovog pokolja. Zašto dozvoljavamo da se ovo desi”, rekao je Bajden.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

Uhapšen novinar – hteo da objavi dokumenta dobijena od Cvijana

Novinar Domagoj Margetić uhapšen je noćas na graničnom prelazu Batrovci, objavljeno je na Tviteru. Pored informacije da je Margetić priveden,...

Još priča na sličnu temu