15 C
Belgrade
sreda, 18 maja, 2022

BAJDEN ĆE KRATKO VLADATI! „Čim je Putin čestitao Bajdenu…“ (VIDEO)

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Ova poseta Sergeja Lavrova došla je u sklopu 25 godina od Dejtonskog sporazuma. Lavrov je došao kao diplamatska, meka, ali jasna podrška da Rusija podržava integritet Srbije, u cilju smanjenja pritiska, i slanja poruke da podržava Republiku Srpsku i status Kosova i Metohije u skladu sa Rezolucijom 1244 i odlukama Saveta bezbednosti. Takođe, da obelodani da će Srbija dobiti uskoro gas iz Turskog toka, rekao je publicista Tomislav Kresović gostujući u emisiji „Reč“ produkcije Helmkast. 

On je ocenio da nije slučajnost što se poseta dogodila istog dana kada je Bajden na elektorskom kolegijumu potvrđen kao novi predsednik SAD, koji je već najavio da će tražiti potvrdu nezavisnosti Kosova u UN i izmenu Dejtona.  

– Nakon ovih katastrofalnih izbora koji su bacili senku na američku demokratiju shvatili smo da to više nije ta demokratija kakvu su je predstavljali pre 40-50 godina. Bajden će nastaviti ofanzivnu politiku demokrata, klintonovsku i Obaminu politiku prema Kosovu i Metohiji, uopšte prema Srbiji, i BiH. To je tvrđa politika, koja će insistirati da Srbija prizna Kosovo kao državu i da u Bosni bude veći naglasak na državnosti , a manji na entitetski značaj – naglasio je Kresović

- Advertisement -
SourcePravda
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti