19.1 C
Belgrade
četvrtak, 24 septembra, 2020

BAHATOST: Iz vrtića izbacili roditelje i mališanje

NAJČITANIJE

UZNEMIRUJUĆE: Delili drogu osnovcima, roditelji dece ih tukli bejzbol palicama (VIDEO +18 )

U ruskom gradu Barnaul grupa dilera podelila je grupi osnovaca nižih razreda narkotike, uglavnom ekstazi i spid u vidu bombona i žvaka.

“PUTIN OSLOBODIO LAVOVE I TIGROVE“ Na sve spremni da spreče kršenje izolacije?

Jutros na društvenim mrežama "eksplodirala" je vest kako su "ruske vlasti na nalog predsednika Vladimira Putina, oslobodile na stotine lavova, kako...

OGLASILA SE I KUBA: Imamo lek. Spremni smo da snabdevamo i ostatak sveta

Kuba tvrdi da ima dovoljno rezervi antivirusnog leka koji se koristi za lečenje korona virusa da pokrije potražnju kod kuće, kao i potrebe drugih...

HOLBRUK OTKRIO, SVET U ŠOKU: Milo je korisna bitanga, radio je za NATO tokom bombardovanja Srbije

Milo i prevareCrnogorski predsednik se hrabro suprotstavio Slobodanu Miloševiću i pomagao NATO u ogromnoj meri tokom rata na...

Vrtić u Šimanovcima

Nastavlja se drama u „Vlada Obradović Kameni“ u Šimanovcima. Roditelji koji su se pobunili protiv odluke Kriznog štaba i uprave vrtića da deca dolaze u ovu ustanovu svaki drugi dan, prvog dana školske godine su sa mališanima došli u vrtić, ali ona deca koja nisu bila na spisku, nisu primljena uprkos tome što zaposleni roditelji nemaju gde da ih ostave, o čemu je Direktno.rs već pisao. Roditeljima je rečeno da odu kući i da se obrate direktorki koja im se, prema njihovim tvrdnjama, ili ne javlja, ili spušta slušalicu.

Na snimku u Šimanovcima, koji je snimio jedan od roditelja i poslao na našu adresu, može se videti rasprava jedne od vaspitačica sa ostalim roditeljima koji sa decom čekaju i mole da ih prime jer moraju na posao i nemaju gde da ih ostave.

- Advertisement -

– Krizni štab je zasedao i odlučeno je da deca idu svaki drugi dan. Imamo tridesetoro upisane dece. Dobili smo nalog od direktorke, ne smemo da primimo decu, mi ćemo biti odgovorni za to. Dovodite u neprijatnu situaciju i mene i koleginice i sebe. Molim vas napustite vrtić da možemo da primimo decu koja su na spisku – rekla je jedna od vaspitačica, koja se privremeno udaljila kada je videla da jedan od roditelja snima raspravu.

– Ali, gospođo, mi smo za ovu odluku saznali tek u četvrtak, nikako nismo mogli da se organizujemo. Šta da radimo sada, recite nam gde da ostavimo decu? Verujem Vam da vi konkretno niste krivi za ovo, ali recite nam kako ćemo mi na posao? Gde će deca za to vreme da nam budu – kazala je jedna majka, na šta joj je vaspitačica odgovorila da se obrati direktorki.

– Ali ona nam se ne javlja, to je problem… I spušta nam slušalicu – dodala je očajna žena koja se suočila sa problemom zbog rasporeda u vrtiću.

- Advertisement -

Vaspitačica je, međutim, ostala pri stavu.

„Izbačeni smo napolje sa decom“

Zlatko Šago, jedan od roditelja koji nam se prvi obratio i lansirao u javnost problem koji je napravio vrtić u Šimanovcima, prisustvovao je današnjoj sceni, rekavši da su roditelji bukvalno izbačeni sa decom napolje.– Deca koja su planirana da budu u B grupi u vrtiću i čiji je prijem najavljen za u utorak, danas nisu primljena u vrtić. Na kraju smo izbačeni sa decom napolje ispred vrtića. Glavna vaspitačica je zvala direktorku i ona je bila izričita da se prime samo deca sa spiska za danas – rekao je on i dodao:

- Advertisement -

– Prilikom „proterivanja“ roditelja i dece iz vrtića, pitao sam da li su sve grupe popunjene i ako nisu zašto osmoro dece koja su isterana iz vrtića ne bi bila raspoređena po tim grupama. Dobio sam odgovor „molim Vas izađite napolje, grupe su pune“ – rekao je on za Direktno.rs.

Šago je kazao da su posle neprijatnosti u vrtiću roditelji otišli u opštinu Pećinci, gde im je rečeno da predsednik nije tu, da bi se kasnije oglasio i rekao da će primiti neke od roditelja u utorak u 11 časova.

Za sada nije poznato da li će i na koji način biti rešen problem.

- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti

I TI ĆEŠ U PENZIJU KUME, SAMO SUTRA: Starosna granica se OPET povećava!

Penzije i pomeranje starosne graniceSada se aktivno radi na ostvarenju Plana Srbije 2025. i obezbeđivanju prosečne penzije od...

GRUZIJSKI SVEŠTENICI: Srbi, političke stranke su se digle PROTIV BOGA! Čuvajte porodične vrednosti!

Gruzijski sveštenici poslali snažnu poruku SrbijiPoštovani čitaoci,sa zadovoljstvom možemo istaći da borba "Porodičnog sabora"...

BRUKA DOVIJEKA: Milo bojkotovao SKUPŠTINU!

Milo bojkotujePredsjednik Crne Gore Milo Đukanović bojkotovao je jučerašnju konstitutivnu sednicu Skupštine Crne Gore, što je prvi put...

ĐILAS: Vučić se plaši da će izaći dokazi o njemu i Đukanoviću…

Đilas udario na Vučića i ĐukanovićaPredsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas izjavio je da se nada da...

ILARIJA – MONAHINJA SA PUŠKOM! Neispričana priča o stradanju Srba na Kosmetu šezdesetih i sedamdesetih godina 20. veka

Ilarija i KosovoPriča o Ilariji – Monahinji sa puškom je surova priča o stradanju Srba na Kosmetu šezdesetih...