1.9 C
Belgrade
nedelja, 5 decembra, 2021

BAGZI, PRISLUŠKIVANJE, HRKALOVIĆ: Evo, o čemu se zapravo radi!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Bivša državna sekretarka u MUP-u Dijana Hrkalović negirala je u tužilaštvu da je vršila uticaj na policajca Dejana Milenkovića Bagzija da izvrši određene službene radnje, piše KRIK. Ni tužilaštvo ni Hrkalovićkin branilac nisu želeli da preciziraju šta je tačno ona tražila od Milenkovića niti o kom je slučaju reč.

Podneta je krivična prijava protiv nekadašnje državne sekretarke Dijane Hrkalović za trgovinu uticajem i nekadašnjeg načelnika Službe za specijalne istražne metode Dejana Milenkovića, zbog zloupotrebe službenog položaja – saopštili su iz Tužilaštva za organizovani kriminal.

Bivša državna sekretarka prema pisanju medija nakon saslušanja sprovedena je u Centralni zatvor u Bačvanskoj ulici, gde će biti u karantinu dve nedelje. Dijana Hrkalović najpre je SUK pozvao na saslušanje FOTO: Printscreen

- Advertisement -

Ona se sumnjiči se da je izvršila uticaj na Milenkovića da izvrši određene službene radnje, negirala je delo koje joj se stavlja na teret, kaže za KRIK njen advokat Nenad Tasić.

– Ona ja saslušana po krivičnoj prijavi MUP-a, dala je odbranu i negirala krivično delo koje joj se stavlja na teret. Moram da naglasim da je ovo za šta je uhapšena ništa u odnosu na ono u čemu je u javnosti optuživana – prisluškivanje predsednika, „Jovanjica“… – rekao je Tasić.

Tasić, međutim, nije želeo da precizira šta je tačno Hrkalović tražila od Milenkovića niti o kom je slučaju reč.

- Advertisement -

Podsetimo, Dejan Milenković, zvani Bagzi, bivši načelnik Službe za specijalne istražne metode Uprave kriminalističke policije MUP Srbije, bio je jedan od najbližih saradnika ozloglašene državne sekretarke MUP. On je zimus više puta davao izjavu u vezi sa prisluškivanjem Aleksandra Vučića i njegove porodice. On je, takođe, juče saslušan u policiji.

Hrkalović se dovodi u vezu sa brutalnom kriminalnom grupom Veljka Belivuka koja je optužena za pet ubistava i druga krivična dela, ali zbog ovih veza nikada nije zvanično bila pod istragom. Kontakte sa kriminalcima održavala je preko pripadnika Žandarmerije Nenada Vučkovića Vučka sa kojim je bila u emotivnoj vezi.

Nikada nije ispitana ni u vezi sa slučajem „Jovanjica“, iako je tokom istrage otkriveno da je optuženi narko-bos Predrag Koluvija dobio specijalne policijske tablice od njenih saradnika.

U martu ove godine ispitivana je u vezi sa prisluškivanjem predsednika, ali ne kao osumnjičena, već u svojstvu građanina. Pre šest dana ponovo je bila na ispitivanju, ali javnosti nije zvanično predočeno o čemu.

Hrkalović je iz BIA prešla u MUP gde je provela pet godina na različitim pozicijama. Imala je široka ovlašćenja i veliki uticaj u MUP-u. Kao državna sekretarka radila je od jula 2017. do maja 2019. kada je dala ostavku. Period njenog rada u MUP-u obeležio je veliki broj kriminalnih ubistava i bliske veze policije i organizovanog kriminala.

Viši sud u Beogradu saopštio je jutros da je bivšoj državnoj sekretarki MUP-a Dijani Hrkalović, određen pritvor do 30 dana zbog okolnosti da bi na slobodi mogla da ometa postupak uticanjem na svedoke, a da joj se stavlja na teret da je izvršila produženo krivično delo trgovina uticajem.

U saopštenju Višeg suda u Beogradu se kaže: „Sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu je u petak, nakon saslušanja okrivljene D.H, doneo rešenje kojim je prema okrivljenoj odredio pritvor koji može trajati najduže 30 dana i to zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da bi okrivljena boravkom na slobodi ometala postupak uticanjem na svedoke na osnovu člana 211 stav 1 tačka 2 ZKP.“

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti