22.6 C
Belgrade
ponedeljak, 16 maja, 2022

Odron na tek izgrađenom autoputu, plaćenom desetinama miliona evra

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Autoput koji spaja Kragujevac sa autoputem Beograd-Niš, rađen je u etapama i svaka je svečano otvarana po dva i više puta. Te radovi zvanično počinju, te radovi su zvanično završeni i tako na svakih 5-6 kilometara bilo presecanje vrpce, neki ministar i govorancija, slikanje za TV i ostale medije.

Put Batočina – Kragujevac počeo je da se gradi u jesen 2004. godine. Iako nije u pitanju kompletan auto-put već samo njegovo proširenje, 15 godina nije bilo dovoljno da on bude završen, objavio je ovih dana kragujevački portal Presek, koji od početka izveštava o izvođenju radova na ovoj saobraćajnici.

Jednog dana, a bilo je to u oktobru prošle godine, cela deonica u dužini od 25 kilometara bila je završena. Nakon 16 godina. Po kvalitetu izvedenih radova mogli bi pomisliti da je urađena za 16 meseci ili čak za 16 dana.

- Advertisement -

Pre mesec dana pojavili su se prvi znaci oštećenja na od prilike 14-tom kilometru u pravcu Kragujevac-Batočina, a onda je pre par dana nastao masivni odron u širini cele jedne kolovozne trake.

Predsednika BUNT – Prave Srbije i odbornik u Skupštini grada Jagodine, Dušan Marković, tim povodom je odlučio da direktno sa terena, a vezano za trenutnu situaciju odrona dela  na deonici Batočina – Kragujevac, u javnost izađe sa video obraćanjem i izjavom da Prava Srbija postavlja pitanje ko je odgovoran za ovu situaciju?

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti