AUSTRALIJSKA DIKTATURA POD ZAVESOM BRIGE O ZDRAVLJU: Imali 153 000 zaraženih dnevno, a ugrožava ih zdrav Novak Đoković!?

Obavezno pročitajte

Bizarno! Cela Australija, država sa 25 miliona stanovnika, imala je pre dva dana čak 153.000 novozaraženih. I pored te činjenice Vlada je saopštila da građane ove zemlje zdravstveno ugrožava zdrav čovek jer svojom popularnošću može da utiče na druge i da on mora da napusti zemlju. Svako ko ima koeficijent inteligencije veći od sobne temperature zaključiće upravo suprotno – stanje u Australiji je pretnja po Novakovo zdravlje, a ne obrnuto.Aleks Hok FOTO: Printscreen/YouTubeAleks Hok FOTO: Printscreen/YouTube

Izjave ministra za imigraciju Hoka i premijera Morisona su skandalozne, čak više nego izjave Srđana Đokovića, što nije lako. Ali ako se zna da je Australija zemlja koja iznajmljuje ostrva od susedne Papua Nove Gvineje na kojima u kampovima, čitaj logorima, drži migrante, onda je logično da takvi ljudi kao Hok i Morison vode takvu državu.

Australija kao suverena država apsolutno ima pravo da odredi uslove za ulazak u svoju zemlju uključujući i to da svi posetioci moraju da budu vakcinisani. Ima čak i formalno pravo da donese i diskriminatorsku odluku da ne priznaje ruske i kineske vakcine, iako je ta odluka klasičan aparthejd. Ali je Australija definisala uslove za medicinsko izuzeće.

- Advertisement -

Ne ulazeći u analizu opravdanosti njihovih odluka i procedura, ne ulazeći u stav Novaka Đokovića da ne želi da se vakciniše, jasno je da je Đoković potpuno legalno i u skladu sa pravilima ušao u Australiju. Imao je validnu vizu i popunjen formualr za putovanje i na osnovu toga mu je država Australija morala da odobri ulazak. Sve ostalo je politika.

Ako je Đokovićev test falsifikat i ako nije preležao koronu kako se u javnosti sumnja, to su Australijanci morali javno da kažu. I da pokrenu i zvaničan pravni postupak. Jasno je da postoji dosta sumnji u validnost Đokoviceve potvrde, jasno je da je korona stigla Đokoviću u poslednjem trenutku kako bi mogao da uđe u Australiju. Ali je jasno i da australijske vlasti nisu smele da se u to upuštaju i onda su izabrali objašnjenje koje je besmisleno, sramotno i nema veze sa zdravom logikom.Novak Đoković FOTO: ShutterstockNovak Đoković FOTO: Shutterstock

Izjava australijskog ministra Hoka da zdrav Đoković ugrožava javno zdravlje države koja ima 153.000 zaraženih na dnevnom nivou i jedna je od najgorih u svetu po broju novozaraženih u odnosu na broj stanovnika – kosi se sa zdravim razumom. U Australiji je stopa vakcinisanih oko 90%, pa Đoković ni sa te strane ne može time što je protivnik vakcinacije da utiče na Australijance. Australijance, koji su u lokdaunima i ograničenjima slobode kretanja već 19 meseci. Zahvaljujući tome broj preminulih je izuzetno mali, ali su građani izuzetno besni.

I onda su političari odlučili da im podiđu maltretirajući Đokovića. Tako se sve pretvorilo u skandal koji ništa dobro neće doneti ni Australiji ni Đokoviću.

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu