19.8 C
Belgrade
utorak, 28 septembra, 2021

KRAJ PRIVATIZACIJE, IDEMO DALJE: Arapi počeli da kupuju reke po Srbiji! Prva je “pala” VLASINA!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Ali Abdula Ms al Maki iz Katara, potpisivanjem ugovora, postao je većinski vlasnik četiri hotela u sastavu preduzeća “Evropa” iz Surdulice, koje je kupio na licitaciji za million evra, objavila je agencija Tanjug.Time je okončana privatizacija hotela „Srbija“ u Surdulici, „Vilin Lug“ u Crnoj Travi, kao i „Jezero“ i „Promaja“, na obali Vlasinskog jezera.

KRAJ PRIVATIZACIJE, IDEMO DALJE: Arapi počeli da kupuju reke po Srbiji! Prva je “pala” VLASINA! 1

Ali Albakir je, u ime investitora Al Makija, u izjavi Tanjugu rekao da ovo nije kraj ulaganja u Srbiju.Ovime je i taj potez i predeo reke bukvalno privatizovan i zatvoren.
„Ovo je tek prvi projekat i vezan je za investiranje u hotele koje želimo da podignemo na nivo onih sa tri i četiri zvezdice u naredne tri ili četiri godine.

KRAJ PRIVATIZACIJE, IDEMO DALJE: Arapi počeli da kupuju reke po Srbiji! Prva je “pala” VLASINA! 2

Nadamo se i hotelu od pet zvezdica u budućnosti. Hoteli su na jezeru, što je zdravo mesto, pogodno za razvoj turizma, dobro je i za sportiste iz Srbije i drugih zemalja„, rekao je Ali Albakir.

- Advertisement -

NEBOJŠI STEFANOVIĆU: ”Otvoreno lažete, Srbiju će naseliti masovno Arapi i Azijati” (VIDEO)

Na javnom nadmetanju je kupljeno 70 odsto akcija, a po Zakonu o privatizaciji, 30 odsto akcijskog kapitala biće besplatno podeljeno radnicima.On je izrazio zadovoljstvo što je ovo prva investicija iz Katara koja dolazi u Srbiju i pozvao i druge svoje sunarodnike da „iskoriste prilike u Srbiji“.

KRAJ PRIVATIZACIJE, IDEMO DALJE: Arapi počeli da kupuju reke po Srbiji! Prva je “pala” VLASINA! 3

„Kad smo došli, videli smo i prijateljski nastrojene građane. Nadamo se da će mnogo biznismena iz Katara slediti naš primer„, poručio je Albakir.

- Advertisement -

Državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović je istakao važnost ove privatizacije za Srbiju.„Vlasinsko jezero je važan resurs i ako se bude dešavalo ono što investitori planiraju tamo da rade, pokrenuće se zamajac i to će da privuče turiste„, rekao je Stevanović.

KRAJ PRIVATIZACIJE, IDEMO DALJE: Arapi počeli da kupuju reke po Srbiji! Prva je “pala” VLASINA! 4

Inače, osim troje zaposlenih, svi radnici ovog preduzeća su uzeli socijalni program u visini od 200 evra po godini radnog stažaHUP „Evropa“ je jedno od poslednjih preduzeća u procesu privatizacije, a poslednje neuspešno javno nadmetanje za njegovu prodaju je bilo krajem 2015. godine.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti