32.4 C
Belgrade
ponedeljak, 27 juna, 2022

ANTONOV: U Americi traže da izdam domovinu i ruskog predsednika

NAJČITANIJE

- Advertisement -

VAŠINGTON – Ruski ambasador u Sjedinjenim Državama Anatolij Antonov izjavio je da je primio pismo u kojem ga pozivaju da se javno izjasni protiv ruske vlade. „Nedavno sam dobio pismo poštom, sa pozivom da se izjasnim protiv svoje domovine i osudim postupke ruskog predsednika. Preporučeno mi je da se raspitam u kancelariji zamenice američkog državnog sekretara Vendi Šerman ako sam spreman da prihvatim predlog”, rekao je ambasador u utorak tokom gostovanja na ruskoj televiziji.

Antonov je dodao da je ruska ambasada zatražila objašnjenja od američkog Stejt departmenta po tom pitanju. „Mislim da američki ambasador ili američke diplomate u Moskvi ne dobijaju bilo kakva pisma ove vrste, koja su po mom mišljenju provokativna”, naglasio je ambasador Rusije, preneo je Tanjug.

- Advertisement -

Antonov je naveo da ne može da pronađe reči kojima bi iskazao svoje nezadovoljstvo zbog objava američkih medija, u kojima se pozivaju ruski vojnici i diplomate da izdaju svoju domovinu.

Prema rečima ruskog diplomate, nekoliko osoba je primećeno kako ispred ruske ambasade dele vizitkarte sa brojevima telefona i poziva njene službenike da „komuniciraju sa agentima FBI”, a Antonov je naglasio da ne može sa sigurnošću da kaže da li su te osobe zaista američki specijalni agenti ili samo obični provokatori.

- Advertisement -
SourcePolitika
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti