ANTONOV PORUČIO: Zapad ugrožava svoju sigurnost podržavajući Kijev

0
26

VAŠINGTON – Ambasador Rusije u Sjedinjenim Državama Anatolij Antonov izjavio je da zapadne zemlje koje podržavaju kijevsku vladu ugrožavaju sigurnost, pa čak i živote svojih građana u pokušaju da oklevetaju Rusiju. „Očigledno imamo posla sa potpunom atrofijom kritičkog mišljenja. U svojoj manijakalnoj želji da oklevetaju Rusiju i uzdignu Ukrajinu, zapadne zemlje su spremne da rizikuju bezbednost, dobrobit, pa čak i živote sopstvenih građana”, rekao je Antonov u intervjuu za Njuzvik komentarišući navode da Ukrajina planira da upotrebi „prljavu bombu”.

Prema rečima ruskog diplomate, nezavisni mediji i stručnjaci imaju odgovornost da svima otvore oči i ukažu na ono što se zaista dešava na terenu i rasvetle opasnost od zapadnih avantura koje vode do nepovratnih posledica i masovne smrti nevinih civila, prenosi Tanjug.

Načelnik ruskih jedinica za radijacijsku, hemijsku i biološku zaštitu Igor Kirilov rekao je u ponedeljak da je rusko Ministarstvo odbrane pripremilo svoje snage da deluju „u uslovima radioaktivne kontaminacije”, jer poseduju informacije o spremnosti Kijeva da upotrebi „prljavu bombu”.

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu je u telefonskim razgovorima sa svojim kolegama iz Amerike, Velike Britanije, Turske i Francuske, upozorio na pretnju iz Ukrajine. Iz Vašingtona, Londona i Pariza saopštavaju da ne veruju tim informacijama.

Ostavite komentar