ANKETA U NEMAČKOJ DOZVALA PAMETI EVROPEJCE: Sankcije više štete Nemačkoj nego Rusiji

Obavezno pročitajte

Berlin – Gotovo polovina Nemaca koji su učestvovali u istraživanju javnog mnjenja smatra da antiruske sankcije više štete Nemačkoj nego Rusiji, javlja Tanjug. Anketa koju je na 1.003 ispitanika sprovela agencija INSA za list „Bild am zontag” pokazuje da 47 odsto anketiranih smatra da su sankcije nanele više štete Nemačkoj nego Rusiji, svega 12 odsto ima suprotno mišljenje, dok 36 odsto veruje da su sankcije teške za obe države, prenosi agencija Tas.

Rezultati ankete pokazali su da 74 odsto ispitanika očekuje da će Nemačku uskoro pogoditi ekonomska kriza i porast nezaposlenosti, 83 odsto anketiranih očekuje porast cena, a 63 odsto strahuje od akutne nestašice gasa. Bivši poslanik u nemačkom Bundestagu i u Evropskom parlamentu Fabio de Masi takođe smatra da sankcije čine više štete zemljama koje su ih uvele nego Rusiji.

- Advertisement -

U intervjuu za „Berliner cajtung” on je rekao da se „Nemačka trese” i da će se možda uskoro smrznuti. „Nije jasno koliko dugo će Rusija nastaviti sa isporukama gasa i da li će skladišta gasa imati dovoljne količine da domaćinstva i privreda prežive zimsku sezonu”, rekao je De Masi. On je upozorio da se posledice nestašice energenata već osećaju u Nemačkoj jer su cene goriva dostigle velike visine.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu