SRPSKI PAORI PROGOVORILI: Dosta nam je, Andrej Vučić je pokupovao SVU ZEMLJU U VOJVODINI!

Obavezno pročitajte

Paori su složni u jednom – Andrej Vučić je najvažnija karika u kupovini zemljišta u Vojvodini kaže članica Saveta za borbu protiv korupcije Jelisaveta Vasilić. Savet prikuplja dokumentaciju o bivšim kombinatima u Vojvodini, ali institucije odbijaju da sarađuju. Na ove tvrdnje odmah je reagovao i sam predsednik Aleksandar Vučić negirajući umešanost svog brata Andreja Vučića u čitavu priču.
Savet prikuplja dokumentaciju o bivšim kombinatima u Vojvodini, a članica Jelisaveta Vasilić kaže da “ko god dođe od vojvođanskih paora svi govore da je Andrej (Vučić) glavni u kupovini zemljišta i da sve ide preko njega”.

“Mi to još nismo dokumentovali. Institucije odbijaju da sarađuju, ne daju nam dokumenta i to ukazuje na potpuni izostanak borbe protiv korupcije od strane vlasti u korist otvorene sistemske pljačke”, rekla je Vasilić za novi NIN.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić negirao je danas da njegov brat Andrej poseduje zemlju u Vojvodini i pozvao medije da mu pokažu makar jedan plac u navodnom vlasništvu njegovog brata, prenosi 021.

- Advertisement -

“On nema plac ni od jednog ara nigde u Vojvodini. Odvedite me vi lažovi iz medija bilo gde i pokažite mi jedan plac mog brata. I naravno, nećete me odvesti nigde jer ne postoji”, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da oni političari koji lansiraju te priče polaze od sebe i od onoga šta bi oni radili da su u prilici, i to projektuju na “druge normalne i poštene ljude koji samo hoće napredak Srbije”.

Govoreći o korupciji, Jelisaveta Vasilić je navela da su direktor Agencije za borbu protiv korupcije Dragan Sikimić i ministarka pravde Nela Kuburović, od koje borba protiv korupcije treba da krene, partijski drugovi.

“Eto vam odgovora na pitanje kako je suprug ministarke pravde Nele Kuburović zaradio 28 miliona evra na poslovima s državom, samo tri miliona u aprilu, u jeku pandemije, a da ona nije osuđena zbog korupcije”, rekla je Vasilić.

Kako je navela, “kad god se sumnja na korupciju, sagledavate da li postoje povezana lica”.

vucic,

“Da li mislite da ministarka pravde Kuburović i njen suprug, inače brate Darije Kisić Tepavčević, doktorke iz Kriznog štaba, nisu povezani? Da ona ne koristi pare koje prima njen muž? Naravno, koristi”, rekla je Vasilić.

Govoreći o Telekomu Vasilić je istakla da “nikada nije bio u privatnoj svojini i svi poslovi koje obavlja moraju biti transparentni”. Na pitanja šta je sporno oko izveštaja o Telekomu, ona je rekla da “postoje osnovi sumnje za korupciju”.

“Utvrdila sam da je 37 miliona ugovoreno za saradnju Telekoma sa firmom za investiciona ulaganja i da će ona biti isključiv partner Telekoma”, navele je Vasilić.

Ona je kazala da pritisci na Savet idu toliko daleko da mu onemogućavaju rad.

“Vlast ili organizacije bliske vlasti umešane su u svaku ozbiljniju korupciju. I zato opstruišu naš rad”, rekla je Vasilić.

Ona je rekla i da “predlog ministarke Zorane Mihajlović da se pokrene procedura za razrešenje Saveta ustvari samo upućuje na to da gospođa ministarka kritikuje Vladu, organ u kome radi, da je nedovoljno efikasna i da im treba pomoć, iako ne kaže kakva”.

“Slažem se sa njom da Vlada ne radi dobro, odnosno da je neefikasna i neuspešna, međutim problem je što se ministarka očigledno plaši da to javno kaže, pa prebacuje odgovornost na Savet”, kazala je Vasilić.

Vasilić je ukazala da “možete Vi, gospođo, menjati članove Saveta, rasformirati Savet, možete uraditi sve što želite, pošto, kako Vi kažete, imate većinu, ali to Vam neće napraviti zemlju bez korupcije i zemlju vladavine prava i slobodnih institucija”.

“Morate menjati sistem, sebe i ostale članove Vlade”, naglasila je Vasilić.

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu