ČALETU STIGLO GREJANJE: Ana uskoro u vili Jovanke Broz (FOTO, VIDEO)

Obavezno pročitajte

Radovi na rekonstrukciji državne vile u kojoj je do smrti živela Jovanka Broz, a u koju bi trebalo da se useli nova-stara premijerka Ana Brnabić, praktično su gotovi. Kako smo se uverili na licu mesta, majstori iz Elektrodistribucije u sredu su popravljali toplovodne cevi, kako bi grejanje bilo spremno za buduće stanare ili, kako sada stvari stoje, za premijerku i njenu porodicu.

U državnu vilu malo poznatu po imenu “Bor”, a više po Titovoj udovici, sudeći po onom što smo videli na licu mesta, još se niko nije uselio.

Ipak, čini se da će ona uskoro u celosti biti spremna da primi nove stanare, što bi kako je prethodno objavila Nova.rs trebalo da bude “buduća premijerka”, odnosno Ana Brnabić.

Reporteri Nova.rs ispred tog velepnog objekta u Kneza Aleksandra Karađorđevića zatekli su radnike Elektrodistrubicije, kako popravljaju toplovodnu cev. Kako smo saznali, ona je procurela i u toku je hitna intervencija, kako bi sve bilo spremno za početak grejne sezone.

ana,
Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Sve ostalo, sudeći po onom što smo mogli da vidimo, je na svom mestu. Kamere su reagovale čim se naša ekipa pojavila ispred Jovankine vile, da bi uskoro izašlo i obezbeđenje.

“Ne snimajte, ovo je privatni posed”, upozorio nas je radnik obezbeđenja, mada je reč o državnoj imovini.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Ovo je inače prvo ozbiljnije renovinaranje “Jovankine” vile posle gotovo šest decenija, a ni posle više od mesec dana portalu Nova.rs nisu stigli odgovori koliko je koštala rekonstrukcija, koje firme su dobile posao obnove tog objekta, kao i da li je za to bi raspisan tender.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Mediji su ranije pisali da je njena obnova plaćena od 30 do 50 miliona dinara, dok je direktor Republičke Direkcije za imovinu Jovan Vorkapić ranije izjavio da je kompletnu rekonstrukciju tog objekta potrebno oko 2,5 miliona evra.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Mada je sve ove godine bila pod zaštitom države, ova velepna vila do pre godinu dana bila je ruina, da bi u međuvremenu preuređena do neprepoznatljivosti. Svaki delić fasade, krova, stolarije… pažljivo je obnovljen, uključujući i dvorište, ogradu, ali i okolne trotoare.

Na samom objektu vijori srpska zastava, kroz ogradu se vidi sveže zasađeno cveće.

Jovanka Broz ovde je “privremeno” živela pune tri decenije, od kada je nasilno iseljena iz njenog i Titovog doma u Užičkoj ulici.

U zgradu koju joj je država ustupila nije ulagala, pa se Jovanka žalila na vlagu, na krov koji prokišnjava, na hladnoću, zbog koje je i zimi morala da sedi u sobi u bundi.

SourceNova RS

Ostavite komentar

Najnovije objave

DRAGIŠIĆ SE PRAVDAO VOLOHONSKOM

Zoran Dragišić zv. Sijalica, profesor Fakulteta bezbednosti, u toku današnjeg dana kontaktirao je Vladimira Volohonskog, agenta GRU i lažnog...

Još priča na sličnu temu