ANA BRNABIĆ: Uslov za ulazak u EU je uvođenje sankcija Rusiji

Obavezno pročitajte

Predsednica vlade Srbije Ana Brnabić ocenila je danas da je „uslov svih uslova“ za ulazak Srbije u Evrosku uniju uvođenje sankcija Rusiji.

„Čini mi se da je uslov svih uslova uvođenje sankcija Rusiji i da nam bez toga EU neće otvarati nove klastere i poglavlja. Tu smo i za dijalog sa Prištinom, ali Priština nije“, rekla je Brnabić u Lebanu na predstavljanju prvih 100 dana vlade.

- Advertisement -

Ona je kazala da o napretku Srbije govore i poslednja dva godišnja Izveštaja Evropske komisije o napretku.

„Dali smo veliki pomak usvajanjem seta pravosudnih zakona kojim ih usklađujemo sa promenama Ustava, ali da li ćemo videti konkretne rezultate umesto samo verbalnih pohvala, viedećemo, ja ne verujem“, rekla je Brnabić.

Upitana za planove u okviru inicijative Otvoreni Balkan, premijerka je kazala da tokom godine očekuje velike pomake u implementaciji dogovora o saradnji Srbije, Severne Makedonije i Albanije.

„Posebno je važno da krenemo sa izdavanjem Open Balkan ID broja, za državljane sve tri zemlje kako bi sa tim karticama mogli nesmetano da putuju, da rade, da studiraju, da se leče i da borave u svakoj od te tri zemlje kao da su njihovi državljani“, rekla je premijerka.

Ocenila je da je simbolički posebno važno što će na graničnim prelazima biti otvorene trake predodređene samo za državljane, automobile i kamione iz te tri zemlje

„Neće više biti apsolutno nikakvog čekanja. Tu će građani videti sve benefite inicijative“, kazala je Brnabić.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu