27.8 C
Belgrade
nedelja, 26 juna, 2022

ANA BRNABIĆ: Srbija spremna za četvrtu industrijsku revoluciju

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Srbija je u potpunosti spremna za četvrtu industrijsku revoluciju i zato se treba fokusirati na razvoj veštačke inteligencije poručila je premijerka Ana Brnabić.

Brnabić je tokom onlajn sastanka sa predstavnicima Američko-centralno evropske asocijacije (ACEBA) ukazala da je najveći potencijal za ulaganje IT sektor, u kojem se beleže najveći rast i značajan izvoz, a sagovornici su joj postavili niz pitanja o privrednim oblastima pogodnim za ulaganja i uslovima poslovanja, posebno se interesujući o potencijalima koje otvara inicijativa Otvoreni Balkan, saopštila je Vlada.

- Advertisement -

Govoreći o energetici, Brnabić je iskazala očekivanje da će i budućoj vladi na prvom mestu u agendi biti to pitanje, s obzirom da 70 odsto energenata dolazi od termoelektrana, a da preostalih 30 odsto čine solarni i vodni resursi.

 

Moramo da ubrzamo proces tranzicije i da pređemo na zelenu energiju, koja predstavlja budućnost, konstatovala je Brnabić.

Virtuelni okrugli sto je uvod za planiranu posetu predstavnika Asocijacije koja se očekuje u drugom delu godine.

- Advertisement -

U saopštenju Vlade se navodi da je ACEBA vodeća američka poslovna asocijacija fokusirana na saradnju sa zemljama Centralne i Istočne Evrope, a na njenom čelu je bivši zamenik pomoćnika sekretara za trgovinu SAD Erik Stjuart.

- Advertisement -
Source021
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti