ANA BRNABIĆ: Srbija prihodovala skoro 2 milijarde evra, Vučić ostvario ono što su svi nazivali nemogućim

Obavezno pročitajte

Predsednica Vlade Ana Brnabić objavila je da je Srbija ostvarila suficit od skoro 2 milijarde evra u sektoru informacionih i komunikacionih tehnologija.

Kako je navela Ana Brnabić, prema zvaničnim podacima, izvoz našeg IKT sektora u 2022. bio je 2,692 milijardi evra, što je bio rast od 45% u odnosu na 2021. godinu. Srbija je tada uvezla IKT usluga u vrednosti od 732 miliona evra.

 

- Advertisement -

– Imamo suficit u razmeni IKT usluga od skoro 2 milijarde evra što je 48,8 odsto više u odnosu na 2021. godinu – objavila je Brnabićeva.

Ana Brnabić je posebno istakla ulogu predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je kao premijer Srbije 2016. godine formirao Ministarski savet za IT sa ciljem da trgovinski saldo do 2022. prebaci saldo od 1,5 milijardi evra.

– Tada su nam pričali da je to nemoguće, da su to prazne priče. Cilj smo ispunili i prebacili: saldo skoro 2 milijarde evra! Nema praznih priča, samo rad i borba! – poručila je Brnabićeva.

 

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

Akademik Nebojša Lalić na prodaju

Akademik Nebojša Lalić, koji se na predstojećim izborima za novo rukovodstvo SANU, kandidovao za novog generalnog sekretara Akademije, ponudio...

Još priča na sličnu temu