ANA BRNABIĆ: Srbija posvećena dijalogu sa Prištinom

Obavezno pročitajte

Premijerka Srbije Ana Brnabić razgovarala je u Beogradu sa ambasadorima Kvinte pri Organizaciji za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) u Beču, o reformama, vladavini prava, zaštiti ljudskih i manjinskih prava i posvećenosti Srbije u dijalogu sa Prištinom.

Kako je saopštila srpska vlada, premijerka je rekla da će Srbija „ostati posvećena nastavku reformi i regionalnalnoj saradnji“, kao i dijalogu sa Prištinom. Dodala je da zamrznuti konflikt nije rešenje i da je formiranje Zajednice srpskih opština dogovoreno Briselskim sporazumom.

- Advertisement -

„Uprkos svim izazovima, nastavljamo da vodimo odgovornu politiku koja čuva stabilnost, mir i nacionalne interese naše zemlje, a za Srbiju je podjednako važno i pitanje bezrezervne zaštite i osiguranje bezbednosti pripadnika srpske zajednice na Kosovu i Metohiji“, rekla je ona.

Premijerka je dodala da Srbija pridaje veliki značaj promociji tolerancije i nediskriminacije, pitanjima slobode medija i bezbednosti novinara.

Prema njenim rečima, Srbija ceni i podržava rad Misije OEBS-a u zemlji sa kojom ima partnersku saradnju baziranu na međusobnom razumevanju i izrazila očekivanje za nastavak takvih odnosa.

Ambasadori Kvinte su naveli da je Zapadni Balkan izuzetno važan region za OEBS, kao i za vlade Francuske, Nemačke, Italije, Velike Britanije i SAD, i istakli značaj nastavka postizanja konkretnog napretka u dijalogu sa Prištinom uz podršku EU, i podršku svih pet zemalja.

Ambasadori su tokom dana razgovarali sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i šefom diplomatije Ivicom Dačićem.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

Akademik Nebojša Lalić na prodaju

Akademik Nebojša Lalić, koji se na predstojećim izborima za novo rukovodstvo SANU, kandidovao za novog generalnog sekretara Akademije, ponudio...

Još priča na sličnu temu