15.3 C
Belgrade
sreda, 18 maja, 2022

ANA BRNABIĆ: Srbija dodelila tri miliona evra za pomoć Ukrajini

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Srbija izražava solidarnost sa stanovništvom Ukrajine i osuđuje sve napade na civilno stanovništvo i objekte u toj zemlji i bilo kakvu upotrebu sile suprotno međunarodnom pravu, izjavila je danas predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić na donatorskoj konferenciji za Ukrajinu, na kojoj je Srbija dodelila tri miliona evra za pomoć Ukrajini.

Donacija će, prema rečima Brnabić, biti distribuirana na terenu posredstvom agencija Ujedinjenih nacija (UN).

- Advertisement -

Navodeći da Srbija od početka prati situaciju, naročito posledice po civilno stanovništva i humanitarnu situaciju, u pogledu izbelica i raseljenih, Brnabić je naglasila da Srbija podržava sve napore za kraj konflikta i pozivala da se obezbede uslovi za dostavu humanitarnu pomoći.

Građani Srbije saosećaju sa građanima Ukrajine u želji da im se vrati normalan život u kojem će buduće generacije živeti bez straha od rata, izjavila je u video-uključenju na donatorsku konferenciju premijerka Srbije.

Srbija podržava aktivnosti UN i drugih međunarodnih organizacija u hitnom delovanju za pomoć osetljivih kategorija pogođenih konfliktom.

- Advertisement -

Brnabić je podsetila da je Vlada Srbije krajem februara donela odluku za humanitarnu pomoć stanovništvu Ukrajine i aktivirala mehanizam prihvata izbeglica. Međunarodnu onlajn donatorsku konferenciju za Ukrajinu u Varšavi organizovali su premijer Poljske Mateuš Moravjecki i premijerka Švedske Magdalena Anderson, u saradnji sa predsednikom Evropskog saveta Šarl Mišelom i Evropske komisije Ursulom fon der Lajen.

- Advertisement -
SourceDanas
- Advertisement -

Srodni članci

1 KOMENTAR

Ostavite komentar

Najnovije vesti

%d bloggers like this: