ANA BRNABIĆ: Srbija dala domaći Evropi

Obavezno pročitajte

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da joj je žao što je došlo do privođenja novinarke portala Nova.rs Ane Lalić ali i da je „širenje lažnih vesti u vanrednom stanju ozbiljan prekršaj“.

Brnabić je za RTS izjavila i da će se „lično potruditi da se ovakve stvari ne dešavaju“. Ona je komentarišući tekst zbog koga je novinarka sinoć privedena rekla da „to nisu lažne vesti, to su laži“, kao i da će „apelovati da više ne bude privođenja čak i zbog laži“.

- Advertisement -


Nakon što je najavila da će danas Vlada Srbije povući odluku donetu 28. marta a koja predviđa centralizovano davanje informacija o epidemiji koronavirusa, Brnabić je ocenila da će se zbog toga „Vlada više baviti time da opovrgne sve te laži i lažne vesti“.

– Neću da dam izgovor Tanji Fajon da u Srbiji ne postoji sloboda medija, u vreme kada je Srbija postavila domaći zadatak svim državama Evrope i regiona kako se informišu građani. Neću dati da se baci senka na sve ono što je do sada Srbija uradila na slobodi medija – kazala je Brnabić.

Rekla je da će zaključak Vlade o centralizovanju informacija, koji podrazumeva i sankcije za one koji prenose informacije koje su dala „neovlašćena lica“ biti povučen „na izričitu direktnu molbu predsednika Republike“.

Brnabić je rekla i da je „Srbija najviše uradila od svih zemalja u Evropi ako ne i u svetu da građani dobijaju tačne i pravovremene informacije“ u epidemiji koronavirusa.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Vučić: Inflacija do kraja godine 8 odsto, sada je 11,5

Govoreći na RTS-u o inflaciji, Vučić je rekao da ćemo završiti godinu na 8 posto, sada je 11,5 odsto,...

Još priča na sličnu temu