27.8 C
Belgrade
četvrtak, 16 septembra, 2021

ANA BRNABIĆ SE OGLASILA O VANREDNOM STANJU! Slede mere kaznene politike!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Ana Brnabić gostovala na Prvoj

Premijerka Ana Brnabić rekla je da se planira uvođenje kaznene politike za nepoštovanje mera uvedenih za sprečavanje širenja korona virusa ukoliko to bude bilo potrebno, i istovremeno očekuje da do toga neće doći i apelujujući na ličnu odgovornost.

Ona je gostujući na televiziji Prva podsetila da je Vlada u ponedeljak donela odluku o obaveznom nošenju maski u zatvorenim prostorima, javnom gradskom saobraćaju i mestima gde se okuplja veći broj ljudi na manjem prostoru, ali je potvrdila da Srbija, kao nijedna druga država nema dovoljno inspektora koji bi kontrolisali primenu ove odluke.

Ana,
- Advertisement -

Zbog toga je kako kaže, važna lična odgovornost u borbi protiv ovog virusa.

Smatra da bi restriktivne mere koje smo imali u martu i aprilu sigurno donele bolje rezultate u sprečavanju širenja Covid-19, ali onda, kako je navela, više bismo imali ekonomski problem – jer više ne bismo umali ekonomiju.

„Ja sam upravo završila razgovor sa MMF-om i o situaciji u Srbiji i u Evropi. Nama je neophodno da ekonomija radi koliko god je moguće i zato više ne želimo da uvodimo onako restriktivne mere“, navela je Brnabić.

- Advertisement -

Napomeunla je da je u Novom Pazaru situacija u potpunosti pod kontrolom, te da je Ministarstvo zdravlja uputilo dodatne medicinske timove u taj grad, kako bi dali podršku i Tutinu.

„Danas smo prebacili sredstva Opštoj bolnici u Novom Pazaru za kupovinu još dva dodatna sanitetska vozila kako bi mogla da pomogne i pritekne u pomoć Tutinu“, rekla je premijerka, navodeći da je sigurno bilo propusta, ali ima vremena da se priča o odgovornosti, od koje niko ne beži.

Ona je apelovala da se ne politizuje situacija u tom gradu, ističući da je najmanji problem da njoj neko dobacuje.

„Jedino je važno da se pruži adekvatna nega ljudima u Novom Pazaru ili bilo gde u Srbiji i da svi zajedno zaštitimo naše zdravstvene radnike“, zaključila je Brnabić.

- Advertisement -
SourceEspreso
- Advertisement -

Srodni članci

2 KOMENTARA

Ostavite komentar

Najnovije vesti